Facebook Reklamı
İnstagram

TBMM’ye Sunuldu, Emekli Maaşları Düşüyor Mu ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM’ye Sunuldu, Emekli Maaşları Düşüyor Mu ?
TBMM'ye sunulan On İkinci Kalkınma Planı'na göre, emekli aylığı bağlama oranı yeniden düzenlenecek. SGK Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarının düşeceğini açıkladı. Ali Tüzel, Kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik etmek için yaş şartının kademeli olarak 65 veya 70'e çıkarılacağını söyledi.

TBMM'ye sunulan On İkinci Kalkınma Planı'na göre, emekli aylığı bağlama oranı, kişilerin daha uzun yıllar çalışmasını teşvik edecek şekilde yeniden düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda plan ile ilgili sunum yaptı. On İkinci Kalkınma Planı'nda böylelikle emeklilik yaşı otomatik olarak daha da yükseltilecekken SGK Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarının da düşeceğini açıkladı.

KİŞİLERİN DAHA ÇOK İSTİHDAMDA KALMASI SAĞLANACAK
On İkinci Kalkınma Planı'nda hedefler şöyle:"Kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen düzenlemeler hayata geçirilerek sosyal güvenlik sisteminin mali sürdürülebilirliği güçlendirilecektir. Sosyal güvenlik sisteminde hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi güçlendirecek reformlar hayata geçirilecektir. Aylık bağlama sistemi kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik edecek ve mali yük getirmeyecek şekilde yeniden düzenlenecektir.

YAŞLI BAKIM YARDIMI ŞARTLARI DA ZORLAŞTIRILACAK

Sosyal güvenlik sisteminin mali sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde doğuşta beklenen yaşam süresi artışı ile uyumlu otomatik ayarlama mekanizmalarına ilişkin çalışmalar yapılacaktır. Nüfusun yaşlanmasının sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkilerinin azaltılması için bakım sigortası ve mesleki rehabilitasyon uygulamaları hayata geçirilecektir. Yaşlı bakım hizmetlerinin finansmanı için bakım sigortası kurulacaktır."

EMEKLİLİKTE KADEMELİ YAŞ FORMÜLÜ

SGK Uzmanı Ali Tezel, yapılması planlanan yeni emeklilik sistemiyle yaş şartının kademeli olarak 70'e çıkarılmasını, aylık bağlama oranlarının ise yüzde 25'e düşmesini beklediğini açıkladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, planlanan emeklilik sistemiyle ilgili 'kademeli yaş' formülünü yazdı.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR DÜŞECEK?

Yeni planın detaylarının ortaya çıkmasının ardından ise "Emekli maaşlarında düşüş mü olacak, ne kadar düşüş olacak?" sorusu gündeme geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan SGK uzmanı Ali Tezel, EYT düzenlemesine ilişkin tartışmalar sürerken ve tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili detaylar konuşulurken yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞECEK

Ali Tezel, yaş şartının kademeli olarak 65 veya 70'e çıkarılacağını söyledi. Tezel, "Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek" açıklamasında bulundu. Tezel'in iddiasına göre emekli aylığı bağlama oranları yüzde 25'e düşürülecek. Tezel "Şu anda aylık bağlama oranı yüzde 28, bunu da yüzde 25'e düşürecekler. Yani daha düşük emekli maaşı verecekler" dedi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yazarımız Kübra Mert Bu Hafta Pazar Alışverişinin Pahalı Olduğunu YazdıÖnceki Haber

Yazarımız Kübra Mert Bu Hafta Pazar Alış...

Ayvalık’ta Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Ayvalık’ta Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar