Facebook Reklamı
İnstagram

Türk Mutfağının Sevilen Lezzeti 3'üncü Sırada Yer Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Mutfağının Sevilen Lezzeti 3'üncü Sırada Yer Aldı
Dünyaca ünlü 24 et yemeğinin eleştirmenlerce lezzet yarışına tabii tutulduğu Taste Atlas sıralamasında Türk mutfağının sevilen lezzeti 3. oldu. Ünü il sınırlarına aşan yemeklerinden Çökerme kebabı listelerde yerini aldı.

Dünyaca ünlü lezzetleri inceleyen otantik yemek tarifleriyle, eleştirileri bir araya getiren Taste Atlas, dünyanın en iyi dana eti kullanılarak yapılan 24 yemeği titizlikle listeledi. Türkiye’nin damak çatlatan lezzetlerinden biri olan ve ünü il sınırlarını aşan çökertme kebabı da listedeki yerini aldı. Çökerme kebabı birçok yemeği geride bırakarak listenin 3. sırasına yerleşti.

AVUSTURALYA’NIN VAZGEÇİLMEZİ ŞİNİTZEL
Listenin bir numarasında Avusturya mutfağının sevilen lezzetlerinden Şinitzel yer aldı. Avusturalya kültürünün zengin et yemekleriyle dolu kültüründe, inceltilmiş ve panelenmiş pişirme usulüyle tavada kızartılarak hazırlanan dana pirzolası isteğe göre kiraz reçeli dilimleri veya tereyağlı maydanoz ve patetes ile servis ediliyor.

GELENEKSEL BİR LEZZET
İtalyan mutfağının hamur işlerinde olan başarısını göz önünde bulundurarak listenin 2 numarasında leziz bir italyan pizzası ya klasik bir İtalyan makarnası bekliyor olabilirsiniz ancak alışılmadık bir lezzet olan Ossobuco alla milanese listede 2 numarada yer alıyor. Uzun yıllardır yöresel lezzetleri olarak pişirilen bu lezzet yeni damak tatlarına meraklı olanlar için mutlaka denenmesi gereken özel bir tarifle yapılıyor.

ÜNÜ İL SINIRLARINI AŞTI
Türkiye birçok kültürü bir arada barındırdığından dolayı köklü mutfak kültürüne sahip, ünü il sınırlarına aşan yemeklerinden biri de Çökerme kebabı Bodrum yöresine ait geleneksel kebap çeşidi olarak ünlenen lezzet ülkenin neredeyse her mutfağında özel günlerin vazgeçilmezi olarak pişiriliyor. Yemek, küçük kızarmış patates, domates sosu ve yoğurtla servis edilen marine edilmiş dana eti dilimlerinden oluşuyor.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mantar Zehirlenmesinin Deyip Geçmeyin! Organ Yetmezliği Riski VarÖnceki Haber

Mantar Zehirlenmesinin Deyip Geçmeyin! O...

Edremit SODAM’da Yılsonu Sergisi DüzenlendiSonraki Haber

Edremit SODAM’da Yılsonu Sergisi Düzenle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar