Facebook Reklamı
İnstagram

Ahmet Akın "Süt Üreticisi Dört Mevsim Kazanacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Akın "Süt Üreticisi Dört Mevsim Kazanacak"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, süt üreticisine dört mevsim kazandıracağını vurgulayarak, “Süt yem paritesinin önemini çok iyi biliyorum, senelerce Meclis’te bunun için mücadele ettim. Bizim belediyelerimizin başarıyla sürdürdüğü satın alma garantisi, süt entegre tesisi uygulamalarını Balıkesir’de başlattığımızda kırsalımız zenginleşecek, süt üreticimiz dört mevsim kazanacak” dedi

Balıkesir Büyükşehir Adayı Ahmet Akın, geçmiş yıllarda, fabrikaların süt almadığı dönemlerde Balıkesirli üreticilerin ineklerinin kesime gittiğini hatırlattı. Milletvekili olduğu bu dönemde Meclis kürsüsüne her çıktığında bu sorunu anlattığını belirten Akın, “Ben bu işin peşini hiç bırakmadım. ‘Süt/yem paritesi 1,5 olmalı. Üreticimiz bir litre süt satarak bir kilogram yem alamıyor. Böyle giderse içecek süt bulamayız’ diye defalarca uyardım. O zaman bu sorunu çözebilecek olanlar çözmedi, sağmal inekler kesime gitti. Şimdi 1 Nisan’dan sonra Balıkesir’in bu sorununu Ahmet Akın kardeşiniz çözecek. Bu evladınız, kırsalı zenginleştirecek. Süt üreticisi dört mevsim para kazanacak. Hiçbir vatandaşımız artan yem fiyatları ve maliyetlerin karşısında, süt alım fiyatının altında ezilmeyecek. Bizim belediyelerimiz bunu İstanbul’da yapıyor, Ankara’da yapıyor, Aydın’da yapıyor, İzmir’de yapıyor. Oralarda süt üreticisi halinden memnun. Balıkesir’in neyi eksik? Biz bunu Balıkesir’de de yapacağız” ifadelerini kullandı.


ÜRETİCİNİN HAYATI DEĞİŞİYOR
Balıkesir’de süt üreticisinin hayatını değiştirecek olan yatırımın süt tozu üretim tesisi olduğuna dikkat çeken CHP’li Ahmet Akın şunları söyledi:
“Yıllardır Balıkesirli süt üreticimizi zenginleştirecek formülleri Meclis’te anlatıyorum. Bu şehri yönetenler dinlemedi, yapmadı. Bize kısmetmiş, 1 Nisan’dan sonra ben yapacağım. Defalarca anlattığım bir konu var, süt tozu üretim tesisi. Şehrimizdeki üretici birlikleri bunun için bir araya geldi, ortaklık kurdu, çok önemli bir adım attılar. Bu tesisin bir an evvel kurulması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını seferber edeceğiz. Süt üreticisini bu tesis kurtaracak, çok önemli. Ankara’da, İstanbul’da, Aydın’da, İzmir’de belediyelerimizin uyguladığı ve süt üreticimize para kazandıran alım garantisini Balıkesir’de de başlatacağız. Piyasada pariteyi kurtaran, üreticiyi zenginleştirecek süt fiyatının oluşması için belediye bu işe elindeki imkanlarla müdahale edecek.”

ALIM GARANTİSİ GELİYOR
Balıkesir HAYKOOP, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret eden Ahmet Akın, Balıkesir’e çok hızlı şekilde süt entegre tesisi kurulacağını belirterek, “Komşu şehrimiz İzmir’de başarılı bir örneği var. Orada yıllardır hizmet veren süt kooperatifinin ürünlerine belediye alım garantisi veriyor. Bunlar komşu şehirde yapılıyor da Balıkesir’de niye olmasın? Ahmet Akın hepsini yapacak. Bunları hayata geçirdiğimizde kırsal mahallelerimiz zenginleşecek, süt üreticisi dört mevsim kazanacak. Parite seviyesi ve üzerinde para kazanacağını bildiği için herkesin içi rahat olacak. Köyde hayvan bakıp süt üreten hemşerim diyecek ki, ‘Ahmet Akın kardeşim benim sorunlarımı zaten biliyordu, geldiği gibi hepsini çözdü.’ Bu uygulamalar hızla başlayınca be yem fiyatı, ne süt alım fiyatı bizim köylümüzün uykusunu kaçırmayacak. Çünkü belediyesinin onu zenginleştirmek için çalıştığını bilecek” dedi. HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Susurluk Mezarlığı’nda sona gelindi   Önceki Haber

Susurluk Mezarlığı’nda sona gelindi   

Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi  Sonraki Haber

Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda den...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar