Facebook Reklamı
İnstagram

Ahmet Akın"Gençler Oynadıkları oyunları kodlayacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Akın"Gençler Oynadıkları oyunları kodlayacak"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Türkiye’de sadece birkaç büyük şehirde bulunan, ileri teknoloji üretim laboratuvarı FabLab’ı Balıkesirli gençlerle buluşturacağını açıkladı. Ahmet Akın, “Balıkesirli gençler artık oynadıkları oyunu kodlayacak. Ülkeye döviz getirecek genç girişimciler Balıkesir’den çıkacak” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir’in Türkiye’deki genç nüfusu en düşük il olduğunu hatırlatarak, genç göçünü tersine çevirmek, gençleri şehirde tutmak için uygulayacağı projelerden birinin de FabLab olacağını açıkladı. Dünyada 3 milyardan fazla kişinin oyun oynadığını ve global oyun sektörünün yaklaşık 200 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken CHP’li Ahmet Akın, “Balıkesirli gençlerimizi şehirde tutmak, imkan bulamadığı için gurbete giden gençleri de geri getirmek için çok sayıda projemiz var. Bunlardan biri de FabLab Balıkesir olacak. Oyun üretmek için tasarlanan bir dijital üretim laboratuvarı olan FabLab şu anda Türkiye’de sadece birkaç büyük şehirde var. İleri teknolojiye erişim sağlayan FabLab’da oyun üretip bunu dünya pazarına açmak isteyen gençlerimizi eğiteceğiz. Ardından onlar da ürettikleri oyunlardan elde edecekleri döviz geliriyle hem şehrimizin hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

ANNE VE BABALARA ÇAĞRI
Balıkesir’in 31 Mart sonrası yeni bir vizyon, yeni bir anlayış ve yeni bir yönetime kavuşacağını vurgulayan Ahmet Akın, “Devletin istatistikleri ortada. Balıkesir’in genç nüfus yoğunluğunda Türkiye’nin en gerisinde kalması, bu şehri yönetenlere yıllardır çok net bir mesaj veriyor. Almak isteselerdi bugüne kadar bu mesajı alırlardı. Anne ve babalarımızı da Ahmet Akın’ın çağrısına kulak vermeye davet ediyorum. Şehrimizi üzülerek terk eden gençlerimizi, büyük bir coşkuyla geri döndürmeye söz veriyorum. Balıkesir'in gençleri artık sadece bilgisayarda, telefonda, konsolda oyun oynamayacak. O oynadıkları oyunu kodlayacaklar. Bizim evlatlar, artık oyunları parayla satın alan müşteriler değil, kendi geliştirdikleri oyunu dünyaya satıp ülkeye döviz getiren genç girişimciler olacak. Balıkesirimizi kasabadan gerçek bir büyükşehire dönüştürmek için gençlerimize ihtiyacımız var. Onlarsız olmaz. Bizde yalan yok, plan var. Bunların tümünü senelerdir planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cansu Bektaş 2. kez Avrupa Şampiyonu!Önceki Haber

Cansu Bektaş 2. kez Avrupa Şampiyonu!

Belgrad Ormanını Geyikler Bastı!Sonraki Haber

Belgrad Ormanını Geyikler Bastı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar