Facebook Reklamı
İnstagram

Ak Parti’de Öne Çıkan Tek İsim Yücel Yılmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti’de Öne Çıkan Tek İsim Yücel Yılmaz
Yerel seçim çalışmaları son sürat devam ederken Partiler için aday adaylık başvuruları da yapılıyor. Ak parti’de ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan tek isim Mevcut başkan Yücel YILMAZ oluyor.

Ak Parti’de temayül yoklamasında en ön plandaki isim Yücel Yılmaz idi. Ancak Siyaset olarak bakıldığında genel merkezin farklı bir karar verme olasılığı da bulunuyor. Son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalar ile Balıkesir’de iddialı bir konumda olan Yücel Yılmaz Ak Parti’nin tartışmasız tek adayı olacak. Özellikle ilçe gözetmeksizin yaptığı çalışmalar büyük takdir topluyor. CHP belediyesi olan Bandırma, Edremit, Ayvalık ve Balya gibi ilçelere yaptığı ciddi yatırımlar vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. Balıkesir Avlu’nun belediye kontrolüne geçmesi, Gençlerin gözdesi Balbucks isimli Kahve zincirinin kurulması, Sokak Hayvanlarının ıslahı, Her ilçeye hizmet veren Veteriner Otobüs çalışmasını bunların birkaç örneği olarak sayabiliriz.

Cumhuriyet Halk Patisinin Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı her ne kadar kesinleşmese de Eski Milletvekili Ahmet Akın olacak gibi duruyor. Bu pencereden bakıldığında Ak Parti’nin Yücel Yılmazdan başka bir ismi Başkan adayı olarak göstermesi büyük risk barındırıyor. Şayet böyle bir senaryo gerçekleşirse Balıkesir Ak Parti için bir bitiş senaryosu yazılabilir. Bunun için Yücel Yılmaz, ismi Ahmet Akın karşısına çıkarılabilecek en güçlü aday olarak görülüyor. Zaten parti genel merkezleri ne kadar yerel siyasete hakim orası tartışılır. Zira sokakta konuşulan konu Ahmet Akın ile Yücel Yılmaz’ın 2024 seçimlerinde kozlarını paylaşacağı yönündedir.

Parti içi kısır çekişmelerde farklı isimler dillendirilse de Mevcut Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz dışında bir adayın gösterilmesi diğer belediye başkanlıklarını da riske atabilir. Henüz Ak parti’nin adaylık konusunda bir çalışmasını görmüyoruz. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda Hem Ak Parti cephesinden hem İyi Parti cephesinden adaylıklar açıklanabilir. Chp için adaylık açıklaması ise bu ikisinden önce olacağı kanısındayım. Siyasi derleme haberlerimizin ikincisinde Balıkesir Büyükşehir içindeki Yücel Yılmaz’a karşı olan ekipleri yazabiliriz.

HABER MERKEZİ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi’de Milyonlarca Metrekare Alan Ottan KurtuluyorÖnceki Haber

Karesi’de Milyonlarca Metrekare Alan Ott...

Türk Fıstığı Değer KazanıyorSonraki Haber

Türk Fıstığı Değer Kazanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar