Facebook Reklamı
İnstagram

Araç Muayene ücretine Fahiş Zam gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Muayene ücretine Fahiş Zam gelecek
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Tüvtürk Muayene ücretleri bu yılda rekor oranda zam görecek. Hâlâ araç muayenesi yaptırmadıysanız dikkat. TÜVTÜRK Araç muayene zamları yeni yıl ile birlikte rekor düzeyde artabilir.

Hemen hemen her gün gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yeni yılla beraber araç muayene ücretlerine rekor bir zam yapılacağı iddia edildi. Araç muayene ücreti her yıl TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenerek kamuoyuna bildirilir. Yeniden değerleme oranında TüvTürk muayene ücretleri de rekor düzeyde artacak. Bu yıl henüz tam olarak bilinmese de yeniden değerleme oranının yüzde 60 dolaylarında olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın bu oranı yarı yarıya indirme yada kaldırma gibi yetkileri de bulunmaktadır. Ancak bu oran kaldırılmaz ise Araç muayene ücretlerine rekor düzeyde bir artış yaşanacağı açıktır.

Türkiye karayollarında Araç muayenesi yasal bir zorunluluk olurken muayene yapılmadan trafiğe çıkmak imkansızdır.Hem araçların hem insanların hem de hayvanların güvenliği açısından önem taşıyan araç muayenesi, trafik akışı içerisinde oluşabilecek riskli durumlara karşı güvence altında olunmasını sağlamaktadır. Can ve mal güvenliğinin korunabilmesi için araçların düzenli olarak kontrol edilmesi yasal bir zorunluluktur.

Araç muayene ücreti 2023 yılı itibariyle güncellenmiştir. Egzoz muayene ücreti ile TÜVTÜRK araç muayene ücretinde 2023 yılı itibarıyla yüzde 61,5 oranında artış olmuştur.TÜVTÜRK muayene ücreti araç çeşidine bağlı olarak değişmektedir. 2023 yılı için motosiklet, motorlu bisiklet, römorklu veya römorksuz traktör ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork ise 1.130,44 TL olarak belirlenmiştir. Otobüs, kamyon, tanker ve çekici için TÜVTÜRK muayene ücretleri 1.528,10 TL’dir.

Otomobil araç muayene ücreti 2023 yılı için 1.130,44 TL olarak belirlenmiştir. Herhangi bir cezai yaptırım ile karşılaşılmaması adına araç sahiplerinin düzenli olarak otomobil muayenelerini yaptırmaları gerekmektedir. Dünya gazetesinden Naki Bakır'ın köşesinde aktardığına göre, araç muayene ücretlerine yüzde 60 zam yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış Sofraları İçin Erişteler İplere DiziliyorÖnceki Haber

Kış Sofraları İçin Erişteler İplere Dizi...

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde İndirim HüsranıSonraki Haber

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde İndir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar