Facebook Reklamı
İnstagram

Avlu'da Aile Çalıştayı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avlu'da Aile Çalıştayı Düzenlendi
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Avlu Kongre Merkezinde Aile Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda aile yapısının korunması ve refahın yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Çalıştayın sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Balıkesir Aile Raporu kamuoyuyla paylaşılacak.İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan çalıştayda ilk konuşmayı Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Dost gerçekleştirdi.

İl Müdürü Hatice Dost, “Evrensel bir kurum olan aile yapısal özellikleri, geçirdiği değişil evreleri, karşılaştığı sorunlar bakımından temel bir çözüm ünitesidir. Aile insanın ilk var oluş noktası, hayat yolculuğunun ilk adımıdır. İnsanı besleyen en güçlü kaynak olarak gösterdiğimiz aile kurumunu sürdürülebilir kılmak için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan sağlıklı insanın varlığı elzemdir. Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, içinde bulunduğu çevre ve toplum için de bir denge ve güven unsurudur. Toplumda en küçük ölçekli yaşam ünitesi olarak kabul ettiğimiz ailenin kendi fonksiyonlarını icra edememesi ülkeler için ağır sorun tablolarının habercisidir. Bu sebeple bu yapının daha yakından incelenmesi, çözüm çabalarına yeniden ufuk kazandıracaktır.Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde düzenlenen Aile Çalıştayı’mızın moderatörlüğü Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyla Sarıtaş tarafından yürütülecektir. Çalıştay ana başlıklarımız; “Aile, Eşitlik ve Adalet!, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile. Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” ile “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” olarak belirlenmiş ve oluşturulan masalarda bu konular irdelenecektir. Çalıştay sonunda ailenin güçlendirilmesine yönelik tespitler ve çözüm önerilerini içeren Balıkesir Aile Raporu hazırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali İsmail Ustaoğlu: “Aile bizim için kutsaldır”

Çalıştayda aile kavramının önemine değinen Ustaoğlu , “Bizim geleneğimizde, kültürümüzde, ailemizde, geçmişimizde, inancımızda aile kutsaldır. Bu anlayışla Türkiye Yüzyılı hedefine adım adım ilerlediğimiz bu dönem içerisinde bizim için üzerinde en fazla durmamız gereken hususların başında ailenin korunması geliyor. İşte bu anlayışla burada kıymetli akademisyenlerimiz inşallah sunumlar yapacaklar ve katkıları olacak. Ben tekrar bu çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Çünkü hem milli kültürümüzde hem de inancımızın temelinde bulunan aile müessesi ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Kadim geleneğimizde aile ile toplum, aile ile devlet bir ve hep beraber olmuştur. Tarihte bunun birçok örneğini görürüz. İşte Büyük cihan padişahlarının aile yaşantılarından tutun, devletimizin, imparatorluğumuzun kuruluş sürecinden cumhuriyete geldiğimizde ve cumhuriyete geçiş sürecimizden itibaren hep ailelerin ön plana çıktığını, güçlü ailelerin hep ön planda olduğunu hep beraber görürüz" ifadelerine yer verdi.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ Üyesi Kaçarken Balıkesir’de YakalandıÖnceki Haber

FETÖ Üyesi Kaçarken Balıkesir’de Yakalan...

Balıkesir'de ‘Şehrini Keşfet’ Sloganıyla Hareketlilik HaftasıSonraki Haber

Balıkesir'de ‘Şehrini Keşfet’ Sloganıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar