Facebook Reklamı
İnstagram

Bahçeli'den Balıkesir'de Kuvayi Milliye vurgusu 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli'den Balıkesir'de Kuvayi Milliye vurgusu 
Balıkesir’in Kuvayi Milliye Meydanı'nda Balıkesirlilere hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuvayi Milliye'ye vurgu yaptı.

Balıkesir’in Kuvayi Milliye şehri olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, "Gönen dağlarında Nuri Efe, Edremit dağlarında Akça ve Dalkıran Mehmet Efeler. İvrindi dağlarında Koca Müdür ve Tevfik Bey neferleriyle nice destanlara fedakarlıklarıyla imza atmışlardı. Bigadiç, Sındırgı ve Gördes'te düşman istilasına karşı devleşen mesela Makbule Hanım'ın mesela Akıncı Müfrezeleri Komutanı, Kaymakam İbrahim Ethem'in kutlu zaferi hepimize emanettir. Balıkesir'in işgal yıllarında düşmanı korkutmak amacıyla kendilerini baca kurumu ve soba borusu isiyle boyayan. Keçi ve koyun postu at ve manda kuyruğu, çam ve değneklerle daha da heybet kazanan bu suretle tarihe nam bırakan Balıkesirli tabak ve deri işçilerimizi, yani tülütabakları unutmak hiç mümkün değildir. Balıkesir, Kuvayi Milliye kentidir. Kuvayi Milliye'nin yaktığı beka, bağımsızlık ateşi milli namusum müdafaa ve muhafaza azmini körüklemişti. İstikrar demek Balıkesir demektir. İstiklal demek Balıkesir demektir. Dün olduğu gibi bugün de istikbalin güvencesi Balıkesir'dir. Balıkesir zillete düşmedi, düşmeyecektir." dedi.

Allah bizi sizlere mahcup etmesin

Balıkesirlilerden Cumhur İttifakı’na oy isteyen Bahçeli: "İlhamımızın kaynağı ecdadımızdır. İstikbalimizin kaynağı bu topraklara sere serpe uzanıp yatan şehitlerimizdir. İrademiz kaynağı da büyük Türk milletidir. Dünyaya istikamet verecek kudrette bir Türkiye'nin inşası ancak ve ancak Türk İslam kültüründen feyzini alan Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletiyle bezenen fedakarlık numunesi bir ahlaki kucaklaşmayla mümkün olacaktır. Bu. Ahlaki kucaklaşmanın adı Cumhur İttifakı'dır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uzlaşmacı vasfında güçlü ve yürütme güçlü ve fonksiyonel yasama bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde Türkiye'nin önünü hiçbir iç ve dış ihanet odağı bu kutlu yürüyüşün neticesinde gelen Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye olacaktır. İnancım budur. İddiamız budur. İrademiz budur. Bu nedenle 14 Mayıs seçimleri milli ve manevi değerlerin rehberliğiyle geçilmesi gereken ilk kavşağıdır. Şimdi hepinize soruyorum.14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazır mısınız? Mührü elinize alıp şöyle bir seçim pusulasına göz attığınızda bir oyunuzu Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir oyunuzu da Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verecek misiniz? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhur İttifakı'nı güçlendirecek misiniz? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine destek olacak mısınız? Bu 'evet'ler karşısında helal olsun diyorum. Allah bizi, sizlere mahcup etmesin inşallah. Balıkesir'e inanıyorum. Balıkesirli kardeşlerime. Sonuna kadar güveniyorum." dedi.    HABER MERKEZİ: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma Gençlik ve Spor FestivaliÖnceki Haber

Bandırma Gençlik ve Spor Festivali

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Balıkesir’deSonraki Haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Balıkes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar