Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncüsü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncüsü
Türkiye genelinde Balıkesir’de 2022 yaz sezonunda 31 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda 46’ya yükseldi. Türkiye genelindeki Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralamasında ise Balıkesir 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Dünyada en çok bilinen eko etiketlerden biri olan Mavi Bayrak Ödülü, kriterleri sağlayan plaj, marina ve yatlara veriliyor. Mavi Bayrak ile ödüllendirilen plaj veya marinaların temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve çevre değerlerinin korunmasına katkı sunduğu belirtilmiş oluyor.

Balıkesir Mavi Bayrak Çalıştayı

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak 5 Ekim 2021 tarihinde Balıkesir Mavi Bayrak Çalışması hayata geçirildi. İl Mavi Bayrak Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi hazırlanarak iki yıl süresince uygulandı.

En çok başvuru yapan belediye

Mevcut Mavi Bayraklı 31 plaj sayısını artırmak için 2022 yaz sezonunda başvurular teşvik edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başvuru yaptığı 18 Mavi Bayraklı plaj ile 2023 yılında "Türkiye'de en fazla Mavi Bayrak başvurusu yapan Belediye” oldu.

Balıkesir’den 50 mavi bayrak

TÜRÇEV’e 2023 Yaz sezonu için yapılan Mavi Bayrak Ödülü başvurusunda, 46 plaj ve ortak numune noktası kullanan 4 plaj ile Balıkesir ilinde toplam 50 Mavi Bayrak Ödülü başvurusu yapıldı. Ayrıca İldeki mevcut 85 yüzme suyu izleme noktasına ek olarak 8 yeni yüzme suyu izleme noktası için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Balıkesir 4. sırada

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre, Balıkesir 2023 yılında 46 Mavi Bayrak sahibi olurken Aydın’ı geride bırakarak Türkiye’de 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Turizme büyük katkı sağlayacak

İl Mavi Bayrak Komisyonu Başkanlığını yürüten Vali Hasan Şıldak. “Sadece çevreye değil, turizme de büyük katkı sağlayan Mavi Bayraklar 2023 yaz sezonunda plajlarımızda güvenin ve temizliğin simgesi olarak dalgalanacak. Balıkesir bir basamak ilerleyerek Türkiye Mavi Bayrak sıralamasında Antalya, Muğla ve İzmir’den sonra 4’üncü sıraya yerleşti.

Güçlü bir koordinasyonla sürdürdüğümüz çalışmaların sonucunda gelen bu önemli başarıda payı olan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere kurumlarımızı ve işletmelerimizi kutluyorum.” dedi.

Haber Merkezi: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma Belediyesi Yıl Sonu Ahşap Yakma SergisiÖnceki Haber

Bandırma Belediyesi Yıl Sonu Ahşap Yakma...

‘Pazartesi Pazarı’nın popülaritesi artacakSonraki Haber

‘Pazartesi Pazarı’nın popülaritesi artac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar