Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Ahmet Akın Rüzgarı Esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Ahmet Akın Rüzgarı Esti
Balıkesir’de siyaset hızlı başladı. Cumhuriyet Halk Patisinin Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Ahmet Akın vatandaşlara seslendi. 5 yıl önce yarım kalan hikayenin 2024 seçimiyle birlikte nihayete ereceğini belirten Akın “Ben sizin evladınızım, Nerede kalmıştık Balıkesir , geliyoruz” diye konuştu.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yaptığı miting ile halka seslendi. Değirmenboğazı tesislerinden başlayan karşılama merasimi Balıkesir Tren garı önünde devam etti. Milli kuvvetler caddesinde yoğun bir kalabalık tarafından meşalelerle karşılanan Ahmet Akın buradan halkı selamlayarak konuşma yapacağı Ali Hikmet Paşa meydanına zorlukla ilerleyebildi. Balıkesirli partililerin yoğun ilgi gösterdiği mitingte zaman zaman izdihamda yaşandı. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kürsüye çıkarak bir anlamda 2024 yerel seçimlerinin startını vermiş oldu. Ali Hikmet Paşa meydanında toplanan kalabalığı eşi ve çocuğuyla birlikte selamlayan Ahmet Akın, boynuna ise Balıkesirspor atkısı takmayı ihmal etmedi. Oldukça heyecanlı olan Ahmet Akın’ın sözleri sık sık Balıkesirli vatandaşların alkışlarıyla kesildi. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ile başlayan konuşmasında Ahmet Akın, 5 yıl önce yarım kalan hikayeyi tamamlamak istediğini belirtti.

Ali Hikmet Paşa meydanına Cumhuriyet Halk partisi tarafından kurulan ve Ahmet Akın için bestelenen parçaların çalındığı platformda halka seslenen Ahmet Akın; “Buradaki bu coşku ve heyecanı görünce aklıma şunu söylemek geldi nerede kalmıştık. Allah’ın izniyle 5 yıl önce yarım kalan sevdam, bir yolum vardı Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile bu yolu hep birlikte tamamlayacağız. Kapı kapı dolaşıp çok çalışmaya, sandıklara sahip çıkmaya, Balıkesir’in geleceğine  sahip çıkmaya hazır mıyız? Bir olmaya beraber olmaya tüm Balıkesir tarih yazıp kazanmaya hazır mıyız? Bize en yakın Ahmet Akın. Bu kafiye değil bunun hikayesi var. Dursunbey kahve ziyaretinde konuşmamın tam sonunda beni dinleyen yaşlıca bir amca şunu söyledi; “Bu evlat bu işi yapar bize en yakın Ahmet akın. Oyum sana oğlum yolun açık olsun” dedi. O gün bu gün bu söz siyaset anlayışım oldu.

Hep Halkın Sofrasına Oturdum
Halkın sofrasına oturmazsanız ne çektiğini ne yediğini bilemezsiniz. Her fırsatta hemşerilerimin yanında oldum. Allah mahcup etmesin bu benim en büyük görevim. Halka hizmet hakka hizmettir.Tarihte görülmemiş, siyasi parti ayırt etmeden hizmete hizmet edeceğiz. Kuvay-i Milliye’nin baş şehrine yakışır, birlik beraber ile gelişen, üreten kazanan mutlu Balıkesir’i birlikte inşa edeceğiz.Hep yanınızda olacağım ve her sorununuzda olacağım ve çözüm için beni yanında hissedeceksiniz. Çünkü siz benim ailemsiniz. Önümüzdeki 5 yıl da bu böyle olacak buna da inanıyorum.Bu toprakları vatan yapan Karesi Bey’i, Çanakkale’yi geçilmez yapan Havran’lı Onbaşı Seyit’i, Alaca Mescid’te dirilişin meşalesini yakan 41 bayrak adamın, Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkan kurucumuz, kurtarıcımız, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini azim ve kararlılığını kendime ilke edinerek İstiklal Madalyası dedemin torunu olarak Kuvay-i Milliye ruhuyla, ailem bildiğim, memleketim için Balıkesir için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırım.

 Biz hazırız sorunları biliyoruz. Burası Balıkesir merkez, burası Türkiye’nin en güzel yeri. Doğru dürüst yönetilmiyoruz. Biz bu görevi en iyi şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi hayatım boyunca kulağıma küpe ettim bir sözü  vardır. Kendiniz için değil, millet için el birliğiyle çalışın. Çalışmaların en kıymetlisi budur” benim hizmet anlayışım budur.

Balıkesir için Yeni Vizyon, Yeni yönetim, Yeni Anlayış
Balıkesir’imize 3 yeni gerekiyor. Yeni bir vizyon, yeni yönetim ve yeni anlayış gerekiyor.Bunları Balıkesirlilerle buluşturacağız. Sizlere hayaller sunmaya değil. Ayakları yere basan bilimin ışığında projelerle geldik. Çünkü biz ekip olarak sizlerle yanı yana olacağız. Rantın değil halkın yanında olacağız. Ekonomik refahını kaybetmiş Balıkesir’deyiz.Bu böyle devam etmeyecek biz bunun önüne geçeceğiz. Özlemini çektiğimiz projelerimiz hazır. Ortak aklı kullanacağız. O ortak akılda sizsiniz Balıkesir. Beraber Balıkesir’imizi kalkındıracağız. Balıkesir2in sorunu var ama çözülemeyecek sorunu yok. İşsizlik sorunu var. Ortada planlanmayan bir istihdam sorunu var buna derman olmaya geliyoruz. İstihdam ofisiyle iş araya iş bulacağız. Evlatlarımız Balıkesir’e geri dönecek. Biz gençlerimize sahip çıkacağız. Emeklilere borcumuz var. Bizde Emeklilere vefa borcumuzu ödeyeceğiz. Vefası olmayan bekası olmaz. Bu benim şahsi meselem. Deprem konusunda dirençli bir Balıkesir’i kurmamız lazım. Kentsel dönüşümü ve afetlere dirençli Balıkesir konusunda atılacak adımlarımız hazır. Bununla ilgili yol haritamızı hazırladık.

Balıkesir’deki Sorunları Çözmeye Talibiz
Altyapıda da sorun var. Sorunlara takipçisi değil sorunların sahibi olacağız. İlçe belediye başkanlarımızla kol kola çalışarak çözeceğiz.Gençlerimiz için sosyal yaşam alanları inşa etmek benim boynumun borcudur. Kırsal alanlarda da sosyal alanlar oluşturulacak. Balıkesir’i ayırmadan bunları yapacağız. Sürdürülebilir bir çalışmayı ortaya koyacağız. Çiftçimizi, besicimizi kaderine terk etmeyeceğiz. Çiftçiye alım garantisi vermeden tarımdan verim lamayız. Bir yıl içerisinde kuracağımız enerji kooperatifle tarımsal suyu buradan kullanacağız. Biz tarım şehriyiz. Tarım şehri Balıkesir’de çiftçiyi mutlu edeceğiz.

Balıkesir Esnafına Kazandıracağız
Esnafı kazandıracağız. Esnaf olmadan eşref olmaz. Tüm desteklerimizi kendi esnafımıza vereceğiz. Kimseyi yarı yolda kimseyi yalnız hissetmeyecek şekilde bırakmayacağız.Bu memlekette sıkmadık tek bir el çalmadık bir kapı bırakmayacağız.Rant için değil şehrimiz için başta Balıkesirspor ve Bandırmaspor olmak üzere bütün kulüpleri ile kol kola olacağız. Sporu ve spor kulüplerini siyasetten arındıracağız.Diğer önemli olan konu beni üzen bir konu. Özellikle söylemek istedim. Büyükşehir’de çalışanlar iyi dinlesinler. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kardeşlerime seslenmek istiyorum. Kimseye yanlış bilgi verilmesin. Bu aralar yapılan, sıklaşan tehditlere korkutmalara inanmayın, hiçbir emekçinin ekmeği ile derdimiz olmaz. Biz ekmeği büyütmeye geliyoruz.

Allah şahidimdir Balıkesir’e huzur getirmeye geldim. Dertlerine derman olmaya geldim. Üreten, istihdam yaratan belediyeyi Balıkesir’e hakkını vermeye ve Balıkesir’in hakkını almaya geldim.El ele, omuz omuza vereceğiz hep birlikte çalışacağız. Balıkesir’i varlığa, bolluğa kavuşturacağız. Balıkesir’i cazibe merkezi yapacağız.Yıldız gibi parlayacak şehir Balıkesir yola çıktı geliyor inşallah. Sözüm sözdür. Bu istiklal madalyasını Balıkesir’e getirmek boynumun borcudur.

Balıkesir’den büyük Türkiye’ye örnek olacak siyaset üstü kuvvet, güç birliği çıkarmaya hemşerilerimi ayırmadan davet ediyorum.10 numara Balıkesir’de efsane yazmaya hazır mısınız? Ben Ahmet Akın’ın hepinize yakınım” dedi.CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıeylül Yeni Hizmet Binası Cazibe Merkezi OlacakÖnceki Haber

Altıeylül Yeni Hizmet Binası Cazibe Merk...

Kura Nehrinin Yüzeyi Buz TuttuSonraki Haber

Kura Nehrinin Yüzeyi Buz Tuttu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar