Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Kadın Üreticiler Safran Üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Kadın Üreticiler Safran Üretiyor
Savaştepe’ye bağlı Çavlı Mahallesinde kadın girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi, desteklenen kadın üreticilerin yetiştirdiği safran bitkisini birlikte hasat etti.

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde kadın girişimci İrem Karabulut İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı destekle safran bitkisi yetiştirmeye başladı. Safranın yanı sıra sahlep, akzambak, çiğdem ile nergis gibi tıbbi ve aromatik bitkilerde yetiştirilerek bölgede yeni kazanç kapısı oluyor.

Elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi ve bölgede tıbbi ve aromatik ürünlerin üretim alanının genişletilmesi adına İl Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere teknik personeller ile birlikte, kadın girişimcilerin başarılı üretim serüvenini daha da üst seviyeye çıkarmak adına teknik destekler eşliğinde bilgi alışverişinde bulundu.  

İlçe Müdürü Şerif Köse’nin de katıldığı hasatta İl Müdürü Erkan Alkan; tarımsal üretimde kadın girişimcilerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek ‘’Üretmek istiyorum diyen tüm kadın çiftçilerimizi ve kadın kooperatiflerimizi destekliyor ve İl Müdürlüğümüz olarak her zaman teknik destek sağlıyoruz’’ diyerek kadın girişimcilere başarısından ve diğer kadın üreticilere cesaret örneği sağlamasından dolayı teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından “Bitkisel üretimde geniş ürün yelpazesine sahip ilimizde; boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi pek çok alanda kullanıldığı için "mucize bitki" olarak adlandırılan safran üretimi tarım potansiyelimize güç, ekonomimize katkı sağlıyor. Genç girişimci kadın üreticimize bol ve bereketli kazançlar diliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaştepe’de Altyapı Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Savaştepe’de Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Yazarımız Kübra Mert Bu Hafta Pazar Alışverişinin Pahalı Olduğunu YazdıSonraki Haber

Yazarımız Kübra Mert Bu Hafta Pazar Alış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar