Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’e Atılan Çöpler Taşkına Neden Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’e Atılan Çöpler Taşkına Neden Oluyor
Balıkesir’de dere yataklarına ve sokaklara atılan çöpler, yağış anında mazgalları tıkıyor. Yağan yağmurlarda da belediye ekipleri, tıkanan mazgalları açabilmek için yoğun çaba sarf ederken dere yataklarını temiz tutma çağrısı yapılıyor.

Bu hafta boyunca etkili olan sağanak yağışta, sel suları ile gelen çöpler yine Balıkesir’de mazgalları tıkadı. Fen İşlerine bağlı belediyesi ekipleri, yağışların taşkına neden olmaması için yağış anında mazgallarda temizlik yaptı. Özellikle yollara, derelere yada ıslah edilecek alanlara gelişi güzel atılan eşya, plastik şişe ve her türlü çöp yağmur suyu ile birlikte mazgalları tıkıyor.

Balıkesir, Edremit, Burhaniye’ye bağlı Fen İşleri ekipleri, “Yağmurların yağması güzel ama derelerden gelen çalı çırpı mazgalları tıkayınca ufak tefek taşmalar oluyor ama şimdi ekiplerle beraber oraya müdahale ediyoruz. Bu kadar susuzlukta kuraklıkta bu yağmur bizi mutlu ediyor ancak haliyle yağmurla beraber derelerde toplanan çalı çırpı ve bazı malzemeler mazgallarda sıkıntı oluşturabiliyor ama dediğim gibi arkadaşlar işin başında ve anında çözüp su taşkınlarını, sel baskınlarını önlemeye çalışıyorlar” açıklaması yaptı.

Vatandaşlara dere yataklarına çöp atmama çağrısı da yapan belediye personelleri Derelerin yılın belirli zamanlarında temizlendiğini dile getirerek “ Hemen her belediye için Dereler yada ıslah edilecek alanlar yılda bir kez temizleniyor. Ancak sadece temizlik ile çözülecek bir şey değildir. Burada bazı vatandaşlar derelere bazı eşyalar, çöpler atıyorlar. Bu da şehrin mazgallarını tıkayınca taşkınlar daha da şiddetli hale geliyor. Mazgalların başında arkadaşlar görev yapıyorlar. Dereleri temiz tutmamız lazım, mazgalları temiz tutmamız lazım. Vatandaşlarımızın da bu konuda biraz daha duyarlı olması lazım.”

Haber:  Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazdağlarında Polisten Kış Lastiği DenetimiÖnceki Haber

Kazdağlarında Polisten Kış Lastiği Denet...

Zeytin Hırsızları Artıyor Jandarmalar TeyakkuzdaSonraki Haber

Zeytin Hırsızları Artıyor Jandarmalar Te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar