Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesirliler Almanya’da buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesirliler Almanya’da buluşuyor
Balıkesir’den çeşitli sebeplerle gurbete giden vatandaşlarımızın her yıl organize ettiği Hıdrellez şenliği bu yılda geniş bir katılımla düzenleniyor. 19-21 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Hıdrellez şenliği binlerce Balıkesirliyi Almanya’da bir araya getirmeyi başardı.

Balıkesirlilerin organize ettiği ve  19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 16.sını kutlanan Hıdırellez Şenliği bu yıl Almanya Moers-Meerbeck’teki Bolzplatz’ta (TV-Radyo Kulesinin yakınında) gerçekleştiriliyor. Yapılacak olan hıdrellez Kutlamaların ilk günü (Cuma) Saat 14’de başladı. Yapılan etkinliklere davetliler çocuklarıyla birlikte katılabiliyorlar. Hıdrellez şenliği her yıl renkli görüntülere sahne oluyor. Yapılan etkinlikte çocuklara oyun ve eğlenceyle, yetişkinlere ise Davul- Klarnet ile orkestra eşliğinde, canlı müzik ile birlikte eğlenceli vakit geçirmeleri hedefleniyor.

Balıkesirlilerin Almanya’da buluştukları bu güzel organizasyona başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi’de destek veriyor. Yapılan Hıdrellez kutlamalarının ikinci günü olan Cumartesi ise etkinlik saat 11:00 gibi başlıyor. Orkestra (Koç Kardeşler) eşliğinde Balıkesirli sanatçı “Erhan CANSEVEN” konseri, Karesi Zeybek Ekibinin gösterileri ve halk oyunları ile çocuk oyunları düzenleniyor.


 

Düzenlenen etkinlik  (Pazar) Saat 11’de başlayacak olup , Türkiye’den gelen Pehlivanlar ve Yağlı Güreşçiler eşliğinde, ,kendi folklör ekibi tarafından Zeybek oyunları, Davul- Klarnet ve orkestra  canlı müzik gösterisiyle son bulacak. Bu yılki kutlamaların, yine girişleri ücretsiz olup, masrafların karşılanabilmesi için, ikram edilecek etli mamuller başta olmak üzere, yiyecek ve içecekler makul ücretler karşılığında sizlere sunulacaktır. Bu nedenle özel Mangal, yiyecek ve içecek getirilmemesi önemle belirtilmiştir.
Düzenlenen bu güzel eğlence, uzak ve yakındaki hemşerilerin dostlarını beraberinde getirip, eğlenceye katkıda bulunmaları sağlayacaktır.

Haber Merkezi – Süleyman NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de 19 Mayıs kutlamaları yapıldıÖnceki Haber

Balıkesir’de 19 Mayıs kutlamaları yapıld...

Ayvalık’ta 19 Mayıs kutlandıSonraki Haber

Ayvalık’ta 19 Mayıs kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar