Facebook Reklamı
İnstagram

Başkan Yücel Yılmaz Japonya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yücel Yılmaz Japonya’da
Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve belediye başkanları heyeti, deprem sonrası şehirlerin yeniden inşa edilmesi hakkında teknik incelemelerde bulunmak üzere Japonya’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet ilk gün, Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yamada Kenji ve Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi ve Milletvekili Ichiro Aisawa'yı makamında ziyaret etti. Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan depremle ilgili yapılan çalışmaları aktaran Başkan Yücel Yılmaz, deprem sonrası Türkiye’de turizmin canlandırılmasına yönelik iş birliği ve tanıtım faaliyetleri üzerine Japon heyetiyle istişarelerde bulundu. Heyet daha sonra Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ile bir araya gelerek Japonya temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘’Japonya’nın deprem konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz’’

Japonya ve Türkiye arasında gerçekleştirilebilecek iş birliklerine yönelik temaslarda bulunduklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, “Japonya’nın özellikle deprem konusundaki tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz” dedi. Türkiye’nin 6 Şubat’ta dünyanın en büyük kara depremlerinden birini yaşadığını hatırlatan Başkan Yücel Yılmaz, “Bu süreçte hem Japonya’nın hem de Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın büyük desteğini gördük. Kendilerine gerek maddi gerekse manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. JICA’yı ziyaret ederek; Türkiye ve Japonya arasında Ar-Ge, sismik güçlendirme ve teknoloji alışverişi ve afetlere dirençli şehirlerin oluşumuna yönelik yapabileceğimiz iş birliklerini görüştük. JICA’nın yeni hibe ve programlarından faydalanmak, hem teknik iş birlikleri hem de mali destek sağlamak için girişimlerde bulunduk. Bunun yanı sıra başta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizin turizmde başarısını artıracak iş birliği ve tanıtım faaliyetleri üzerine verimli toplantılar gerçekleştirdik. Güzel sonuçların hem ülkemize hem de Balıkesir’imize kısa sürede yansımaları olacak. Ülkemize ve Balıkesir’imize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi-İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİM 25 Temmuz Aktüel ÜrünlerÖnceki Haber

BİM 25 Temmuz Aktüel Ürünler

Kaymakam Memiş, 33 Koyunun Telef Olduğu Ağıla GittiSonraki Haber

Kaymakam Memiş, 33 Koyunun Telef Olduğu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar