Facebook Reklamı
İnstagram

BASKİ Uyardı! ‘ 286 günlük su kaldı’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BASKİ Uyardı! ‘ 286 günlük su kaldı’
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, kuraklığa karşı aldığı önlemleri her geçen gün artıyor. Vatandaşlara suyu verimli kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan BASKİ’den yapılan açıklamaya göre şehir merkezinin 286 günlük suyu bulunuyor.

Önceki yıl Haziran ayında İkizcetepeler Barajı’nın doluluk oranı yüzde 50,45 iken, bu yıl yağışların azalmasıyla doluluk oranının yüzde 28, 94’e düştü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın en önemsediği konulardan biri olan “sürdürülebilirlik” ile ilgili çalışmalarını dört koldan gerçekleştiriyor.

Vahşi depolama alanlarının ıslahından çöpten enerji üretimine, güneş enerji santrali kurulumundan jeotermalle çalışan tesislere, dere ıslahından denizlerde hayalet ağ temizliğine, sıfır atık caddelerinden atıksız ada projesine ve ileri biyolojik arıtma tesislerine kadar dört koldan gerçekleştirilen çalışmalarla, Balıkesir’in yarınlarını güzelleştirmek için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması için gerekli tüm önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ), suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve tasarrufunun sağlanması noktasında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kişi başına düşen su miktarı giderek azalıyor

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak dünyanın ortalama sıcaklığının artması ve yağışların mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle küresel ısınma meydana gelerek kuraklığı tetikliyor.Küresel ısınmanın yanında; su kaynaklarının ekolojik kurallara aykırı kullanımı, nüfus artışı, kirlilik ve yanlış tarımsal sulama yöntemleri bu süreci tetikleyerek kişi başına düşen su miktarı giderek azalıyor.

Kaynaklarının; yüzde 45’i yüzeysel, yüzde 55’i yeraltı suyundan oluşan Balıkesir’de, BASKİ denetiminde bin 154 adet sondaj kuyusu bulunuyor. Önceki yıllarda yapılan içme suyu sondajlarının kuyu derinlikleri 50-100 metrelerde ve sağlıklı içme suyu sağlanırken, günümüzde bu derinlik 150-250 metreyi buluyor fakat  “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği” kriterlerine uygun kalitede olmadığı için arıtılması gerekiyor. Bu da Balıkesir’de suyu daha değerli hale getiriyor.

Haber - Burcu YANIK

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halit Çimen’in ‘Sanatta 50 Yılım’ SergisiÖnceki Haber

Halit Çimen’in ‘Sanatta 50 Yılım’ Sergis...

Gönen’de ev yangınıSonraki Haber

Gönen’de ev yangını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar