Facebook Reklamı
İnstagram

BBB’den İtfaiye Teşkilatına 42 Milyon Liralık Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BBB’den İtfaiye Teşkilatına 42 Milyon Liralık Destek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 857 bin lirası gönüllü kuruluşlara olmak üzere İtfaiye teşkilatına toplam 42 milyon liralık yeni araç ve ekipman desteği yaptı.

6 itfaiye aracı, hayat kurtaran – yangın noktası tespit edebilen termal drone; düzenlenen törenle hizmete alındı. ‘Yeniden net talimat veriyorum’ diyen Başkan Yılmaz, ‘Türkiye’nin neresinde, ne olursa hızlı bir şekilde yola çıkın ve olaya müdahale edin” dedi.  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı “Daha güçlü Balıkesir, afetlere karşı daha güvenli Balıkesir” hedefiyle araç ve ekipmanenvanterine 42 milyon liralık yeni takviyede bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (BAKOM) hizmet binasında düzenlenen törende; Altıeylül, Savaştepe, Ayvalık ilçelerinde kullanılacak 3 adet dar alan söndürme ve kurtarma aracı, Edremit, Bandırma,Karesi ilçelerinde kullanılacak 3 adet büyük tip söndürme aracı ve hayat kurtaran – yangın noktası tespit edebilen termal drone hizmete alındı.

GÖNÜLLÜLERE DE DESTEK
Yangına ilk müdahalede kullanılması amacıyla Dursunbey ve Kepsut ilçelerinin kırsal mahallelerine su tankerinin de dağıtıldığı törende, arama ve kurtarma üzerine çalışan sivil toplum kuruluşları; BALDAK ve 911’e de 6 milyon 857 bin liralık arama kurtarma ekipman desteğinde bulunuldu. 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinde arama-kurtarma çalışmalarında nokta atışı yeteneği ile büyük rol oynayan uluslararası tescilli “Ateş” adlı kurtarma köpeği, törendeki küçük gösterisi ile konuklardan tam not aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

MÜDAHALE SÜREMİZ 5.56’YA DÜŞTÜ
Yeni araçların itfaiyenin gücüne güç katacağını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel yılmaz, “Balıkesir’de itfaiye teşkilatımızın daha dinamik hizmetler vermesini istiyoruz. Tecrübeli, yeterince malzemesi olan güçlü bir ekibimiz var. 7 dönümlük eğitim alanımızı daha da geliştirerek 15 dönüme çıkarıp tatbikat sahaları oluşturduk. Lisans ve sertifika verebilir noktaya ulaştık. Yangına müdahale sürelerimiz Türkiye standartlarının üzerinde. 33 olan istasyon noktamızı 41’e çıkardık. İstasyon sayısının artması müdahale sürelerinin düşmesini de sağladı. Yapılan yatırımlar sayesinde 15 bin kilometrekarelik alandaki 7 dakika 2 saniyelik müdahale süresinin 5 dakika 56 saniyeye kadar düştü.

‘HİÇ BEKLEMEDEN MÜDAHALE EDİN’
Bizim arazimizin yüzde 48’i milli emlak ve orman arazisi. Bu kadar büyük alanda Orman teşkilatımız da gerçekten Türkiye standartlarının üzerinde müdahale kapasitesine sahip. Balıkesir itfaiyesinin, Orman teşkilatımızın ve gönüllülerimizin işbirliği sayesinde birçok yangını büyümeden söndürmeyi başardık. Balıkesir’de ve bölgemizin dışında İzmir, Bursa, Manisa ve Çanakkale’de gibi illerde, meydana gelen doğal afet ve yangınlara ‘Hiç beklemeden müdahale edin’ talimatı verdim. Aklımızda kalacağına emeğimiz kalsın. Olay yatıştırılırsa geri dönelim. Verdiğim talimatın faydasını İzmir’de meydana gelen depremde gördük.  Yeniden net talimat veriyorum; ‘Türkiye’nin neresinde ne olursa hızlı bir şekilde yola çıkın ve olaya müdahale edin. Gerek yok derlerse şehre geri dönün”

İTFAİYEMİZİN ÜNÜ DIŞARI TAŞTI
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatının envanter sayılarının yükselmenin şehirde bir heyecana yol açtığını ve şehre katma değer kattığını söyleyen AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey “İnşallah bundan sonraki süreçte itfaiyemiz daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Balıkesir’de itfaiye teşkilatımız çok başarılı, ünü de Balıkesir’in dışına taşmış durumda.  Bizler de bizzat bu başarılara şahidiz” dedi.

BALIKESİR’DE ÇOK GÜZEL BİR KOORDİNASYON VAR
Kısa bir süre önce Balıkesir Valisi olarak göreve başlayan İsmail Ustaoğlu, “Ülkemizin her bir karış toprağı maalesef zaman zaman farklı doğal afetlerle karşılaşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin ileri teknoloji donatıma sahip itfaiye araç ve ekipmanlarıyla gönüllü kuruluşlarıyla Balıkesir’imize sağlayacağı bu hizmet, afetlerde çok önemli ve büyük bir anlam ifade ediyor. Balıkesir’e geldiğimden buyana küçük yangınlar haricinde üç tane yangına şahit oldum. Bu yangınlarda şunu gördüm; Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnanın çok güzel bir koordinasyon var. En ufak bir duman görüldüğünde tüm ekiplerimiz kısa bir sürede teyakkuza geçtiğini ve müdahale ettiğini bunun sonucunda da felaket büyümeden önlendiğini gördüm. Araçlarımızın milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Verim Düştü: Ayçiçek Yağında Zamlar YoldaÖnceki Haber

Verim Düştü: Ayçiçek Yağında Zamlar Yold...

İstilacı Balık Lüks Restoranlarda 'Yok' SatıyorSonraki Haber

İstilacı Balık Lüks Restoranlarda 'Yok'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar