Facebook Reklamı
İnstagram

Burhaniye Sırbistanlı Misafirlerini Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burhaniye Sırbistanlı Misafirlerini Ağırladı
Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimi ile Türkiye’ye gelen Sırbistanlı turist kafilesi; Burhaniye’ye de uğradı. Yaklaşık 60 kişilik kafileyi dernek başkanı Süleyman Eruzunlar ve diğer dernek üyeleri dernekte ağırladı.

Sırbistan'nın Sancak bölgesinin önemli kentlerinden biri olan Boşnakların yoğun olduğu Sjenica'da bulunan kadın derneğinin üyelerinden oluşan kafile Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından ağırlandı.

Kapsamlı bir Türkiye turu için ülkemize gelen ve Türkiye'de Boşnakların yoğun olarak yaşadığı yerleri ziyaret eden 65 kişilik turist kafilesi, kısa bir Burhaniye turundan sonra; dernek başkanı Süleyman Eruzunlar ve bazı dernek üyeleri tarafından derneğin merkezi olan 8 Eylül Aile Çay Bahçesi’nde ağırlandı. Burhaniye’nin böyle turist kafileleri için elverişli bir uğrak yeri olduğunu söyleyen dernek başkanı Eruzunlar; “Dernek olarak hem ülkemizi hem de Burhaniye’mizi Balkan ülkelerinde tanıtmak için çok özel bir çaba sarf ediyoruz. Bu turist kafilesinin Burhaniye’ye uğramasını biz sağladık. Misafirlerimiz Burhaniye’mizi, özellikle de zeytin ağaçlarımızı çok sevdiler. Burhaniye’mizi şirin ve yaşanılabilir bir yer olarak buldular. Hatta birkaçı buradan ikinci bir konut almayı bile düşündüler” diye konuştu. Eruzunlar ayrıca şunları da söyledi:

“Komşumuz Ukrayna’da insanlık dışı bir savaş devam ederken; yabancı bir ülkeden misafir ağırlamanın ayrıca anlamlı olduğunu düşünüyorum. Dünya bütün inşalara yetecek kadar büyük. Neşeli ve samimi Sancaklı misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk. Misafirlerimizle Boşnakların oyun havaları eşliğinde beraberce çektiğimiz halay ile tüm dünyayı kapsayan kalıcı bir barışın mümkün olduğunu gördük” Sjenica’dan gelen turistlerin Türkiye turu; Denizli ve Kapadokya gezileri ile devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL’DE BÜYÜK FESTİVAL BAŞLIYORÖnceki Haber

ALTIEYLÜL’DE BÜYÜK FESTİVAL BAŞLIYOR

VALİ ŞILDAK AYVALIK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİSonraki Haber

VALİ ŞILDAK AYVALIK İLÇESİNİ ZİYARET ETT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar