Facebook Reklamı
İnstagram

Büyükşehir, Ece’nin adını kütüphanede yaşatacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir, Ece’nin adını kütüphanede yaşatacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak.

Kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Altıeylül ilçesi Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde hizmet verecek olan kütüphanede yaşatılacak. 2018 yılında henüz 17 yaşındayken hayatını kaybeden Ece Sıla Ünsal’ın ailesi; çok başarılı bir öğrenim hayatı olan, kitap sevdalısı ve araştırmayı çok seven kızlarının adına bir kütüphane oluşturmak isteğiyle Türkiye’nin bir yanından yaklaşık 20 bin kitap topladılar. Ailenin bu çabasını takdir eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı üzerine çok kısa bir sürede kütüphane oluşturuldu. Ece Sıla Ünsal Kütüphanesi, ailesi ve sevenlerinin de katılımıyla 22’inci yaş günü olan 28 Nisan Cuma günü açıldı.

Açılışta duygu dolu anlar yaşandı

Kütüphane açılışında duygu dolu anlar yaşan anne Zehra Ünsal, kızlarının adının verildiği kütüphanenin yaşayan bir yer olması için çalışacaklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür eden babası İrfan Ünsal, kitap desteğinin 20 bine ulaştığını söyleyerek bu kitapları il genelinde açmayı planladıkları diğer kütüphanelere göndereceklerini belirtti ve devamında şöyle konuştu:“İnanıyorum ki başarılı olan gençleri gördükçe mutlu olacaktır. Ece ablalarına hayır dualarında bulunmaları en büyük mutluluğumuzdur. Bu kütüphaneyi oluşturmak bizim için ve arkadaşları için bir terapi oldu. Ecemizin doğum günü 28 Nisan. O yönüyle de bizim için oldukça anlamlı.”

‘’Bunu yaşatmak bizim görevimiz’’

Kütüphanenin şehre hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz “Bunu yaşatmak artık bizim görevimiz. Buradan gençlere seslenmek istiyorum; her zaman yanınızda olan, sizleri her konuda desteklemek için var gücüyle çalışan bir büyükşehir belediyesi ve belediye başkanı var. Bunu lütfen her zaman hatırlayın. Çok okuyacağız, çok çalışacağız. Türkiye; siz gençler sayesinde çok daha güçlü bir ülke olacak. Şehrimize kazandırdığımız yeni nesil kütüphanenin hayırlı olmasını diliyor, açılışımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.      HABER MERKEZİ: Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk TOKİ Konutlarını Ziyaret EttiÖnceki Haber

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurlu...

Milli Gururlarımız, Belediye Meclisi’nde ödüllendirildiSonraki Haber

Milli Gururlarımız, Belediye Meclisi’nde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar