Facebook Reklamı
İnstagram

Cennet Hurmasının Faydalarını Duyan Aktara Koşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cennet Hurmasının Faydalarını Duyan Aktara Koşuyor
Kalp, diyabet ve tansiyon hastalıklarına bire bir olan meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Kış geldi çattı, hastalıklar çoğaldı. Aktarlık yapan Koray Özkılıç, Kış aylarında tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan kuru cennet hurmasının faydalarını anlattı.

Eskişehir'de yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, vatandaşların çok fazla tercih etmediğini ama kış aylarında tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan kuru cennet hurmasının faydalarını anlattı. Odunpazarı ilçesi Taşbaşı Caddesi'nde uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, kurutulmuş cennet hurmasının lif açısından çok zengin olduğunu bu yüzden diyet listelerinde tercih edilen besinlerden biri olduğunu, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek fayda sağladığını belirtti.

DİYABET, YÜKSEK TANSİYON VE KALP HASTALIKLARININ KÖKÜNÜ KURUTUYOR
“Kurutulmuş cennet hurması olgunlaşmış hurmaların güneşte kurutulmasıyla elde ediliyor. Halkımız pek tercih etmiyor olsa da tüketilmesi gereken bir meyvedir. Cennet hurması, sonbahar mevsiminin en sevilen meyvelerinden biridir. Mineraller, antioksidanlar ve lif bakımından zengin bir meyvedir ve yağ içermediği için aynı zamanda sağlıklı ve doğal bir karbonhidrat kaynağıdır. Cennet hurması; taze, kurutulmuş ya da pişmiş haliyle yenilebilen bir meyvedir.

Diyerek faydalarını anlatmaya devam etti; Keki puding, salata ve tahıllar için lezzetli bir sos olarak da kullanılan kuru cennet hurması lezzetinin dışında sağlığımız için çeşitli faydaları da vardır. Öyle bir meyve ki faydaları gerçekten saymakla bitmezken aynı zamanda lif kaynağı açısından da çok zengin olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmezidir. 

Bağışıklık sistemi, kalp sağlığı gibi ciddi hastalıklara karşı koruma oluşturduğunu anlatan Özkılıç konuşmasını şu sözleriyle sonlandırdı; Yüksek tansiyon hastalıkları, diyabet ve kalp hastalıklarına çok faydalı olan kuru cennet hurması tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır diyerek de uyarılarda bulundu.''

Bu meyve halk arasında ‘Trabzon hurması’ olarak da biliniyor.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pancar Üretiminde Rekor, Çiftçinin Yüzü GüldüÖnceki Haber

Pancar Üretiminde Rekor, Çiftçinin Yüzü...

Altıeylül’de Yer Altı Çöp Konteynerleri TemizlendiSonraki Haber

Altıeylül’de Yer Altı Çöp Konteynerleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar