Facebook Reklamı
İnstagram

CHP İvrindi'de yerel seçimlere katılamayacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İvrindi'de yerel seçimlere katılamayacak!
Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlere hızla giderken aday belirleme süreci dün 17.00 itibarıyla sona erdi. CHP, Balıkesir İvrindi'de aday listesini ilçe seçim kuruluna teslim etmediği için seçime giremeyecek. CHP adayı Kundakçı, ilçe başkanına tepki gösterdi.

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), belediye başkanı ve meclis üyelikleri için aday listesini zamanında ilçe seçim kuruluna teslim edemediği için yerel seçimlere katılamayacak bir duruma düştü. Bu olay, parti içinde büyük bir krize yol açtı.Yine dün yaşanan bir olayda ise resmi evrakların teslim süresini 8 dakika ile kaçıran CHP'nin Manisa'daki Saruhanlı teşkilatı, seçimlerde aday çıkaramayacak.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN İLÇE BAŞKANINA TEPKİ

Parti tarafından İvrindi Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Ali Kundakçı, bir video paylaşımı yaparak, listelerin teslim edilmemesinden dolayı CHP İvrindi İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey'i suçladı. Kundakçı'nın ifadesine göre, saatlerce ilçe başkanlığında beklemesine rağmen Arslanbey belgeleri teslim etmek üzere gelmedi.

PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Bu durum üzerine CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, aday listelerinin ilçe seçim kurullarına teslim edilmesinin ilçe başkanlarının sorumluluğunda olduğunu belirtti. Köybaşı, Arslanbey'in hem görevini yerine getirmediğini hem de partiden istifa ederek ayrıldığını açıkladı. Bu gelişmeler ışığında, CHP'nin İvrindi'de seçimlere aday gösteremeyeceğini duyurdu.

GÖREVDEN ALINACAKLAR

Köybaşı, İvrindi'de oluşan bu olumsuz durum karşısında başka partilerle ittifak görüşmelerinin yapıldığını ve ilçede seçim stratejilerinin bu görüşmeler doğrultusunda şekillendirileceğini belirtti. İvrindi İlçe Başkanlığı'nın tamamının görevden alınacağını ve yerlerine yeni atamalar yapılacağını da ekledi.Geçmiş seçimlerde İvrindi'deki oy dağılımına bakıldığında, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'nin güçlü bir oy potansiyeline sahip olduğu, CHP'nin ise önceki yerel seçimlerde İYİ Parti'yi destekleyerek seçime katıldığı görülüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Orkan 'Karesi'de Yeşili ve Doğayı Koruyoruz'Önceki Haber

Başkan Orkan 'Karesi'de Yeşili ve Doğayı...

İvrindi Bergama Yolu Sonunda TamamlanıyorSonraki Haber

İvrindi Bergama Yolu Sonunda Tamamlanıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar