Facebook Reklamı
İnstagram

CW Enerji, Balıkesir'de Güneş Enerji Santrali Kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CW Enerji, Balıkesir'de Güneş Enerji Santrali Kurdu
CW Enerji, Balıkesir'de faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 12 bin 326,81 kilovatpik (kWp) gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulumunu tamamladı. Bu sayede firma, yılda 6 milyon 459 bin 865 kilogram karbon salımını engelleyecek ve yaklaşık 975 ağacın kurtarılmasını sağlayacak.

CW Enerji Üst Yöneticisi Volkan Yılmaz, güneş enerjisinin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

CW Enerji, Balıkesir'de faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 12 bin 326,81 kilovatpik (kWp) gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulumunu tamamladı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu GES ile firma, yılda yaklaşık 6 milyon 459 bin 865 kilogram karbon salımının önüne geçecek ve yaklaşık 975 ağacın kurtarılmasını sağlayacak.

Fosil Yakıtlara Karşı Geliştrildi
Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi Volkan Yılmaz, temiz, güvenilir ve sürdürülebilir nitelikteki güneş enerjisinin önemine dikkati çekerek, "Günümüzde fosil yakıtlara karşı güneş enerjisi kullanımı her geçen gün artıyor. Artık evler, fabrikalar, iş yerleri, sanayi siteleri, hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri gibi birçok yerde güneş panelleri görüyoruz. Bu ülkemiz için çok güzel bir gelişme." ifadelerini kullandı.Güneş enerjisinin uzun vadeli, kalıcı ve ekonomik çözüm sağladığını aktaran Yılmaz, " Türkiye'de bu enerji yüksek potansiyeli, kullanım kolaylığı, yenilenebilir ve çevre dostu olması gibi özelikleriyle ön plana çıkıyor. Ülkemiz güneş enerjisi açısından şanslı bir coğrafi konumda yer alıyor. Bu konuda birçok ülkeye göre çok şanslı durumdayız. Bu nedenle daha temiz bir çevre ve yarınlar için temiz enerji kaynağı güneşten çok daha fazla yararlanabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Haber - İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalık’ın Mesire Alanı’nda Kent Mobilyaları YenileniyorÖnceki Haber

Ayvalık’ın Mesire Alanı’nda Kent Mobilya...

Balıkesir Üniversite Hastanesi BüyüyorSonraki Haber

Balıkesir Üniversite Hastanesi Büyüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar