Facebook Reklamı
İnstagram

Doktorlar Bugün İşi Bırakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doktorlar Bugün İşi Bırakıyor
Hekimsen Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Ekim Pazartesi günü yurt genelinde iş bırakma kararı alındı. Hekimsen, “İş bırakma eylem kararı ile tüm Türkiye'de hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Acil Tıp poliklinikleri bu kararın dışındadır, acil servis hizmetleri devam edecektir.” Açıklamasında bulundu.

Sağlıkta şiddet olaylarının kabul edilemez bir noktaya geldiğini belirten Hekimsen Sendikası, tüm  Türkiye'de iş bırakma kararı alındığını duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, gerekli ve yeterli önlemlerin alınmaması, alınan önlemlerin uygulanmaması, hukuki kararların işlevsizliği, hekimlere yapılan haksızlıkların ve değersizleştirmenin görmezden gelinmesi, sağlıkta şiddetin halk arasında normalleştirilmesi, sağlık politikalarının yetersizliği gibi birçok olaylara karşı iş bırakma kararının alındığı ifade edildi.

ŞİFA DAĞITAN ELLER KIRILMAKTA
Yaşanılan tüm bu olaylara hukuki ya da bürokratik alanlarda gerekli yanıt verilemediği belirtilen açıklamada, “Hekimlerin, insanlık dışı şartlarda çalıştırılmaları yetmezmiş gibi bir de şifa dağıtan elleri kırılmakta, düşmanmışçasına bir kinle şiddet görmekte, sağlık teröristlerinin hedefi olmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Daha önce toplu sözleşmelerde taleplerinin uygulanmadığının ifade edildiği açıklamada “Hekimsen Sendikası, yaşanan tüm bu gelişmeler ve hekimlerimizin talepleri neticesinde 9 Ekim 2023 tarihinde tüm Türkiye genelinde 1 (Bir)  gün iş bırakma kararı almış olup, eylem sonrasında sağlıkta şiddet kapsamında yer alan suçluların tutuksuz yargılanmaya devam etmesi halinde, eylemlerine sonraki günlerde aralıklarla yeni eylem kararları ile devam edecektir.” denildi.

ACİL HİZMETİ DEVAM EDECEK

Öte yandan eylem kararı ile ilgili olarak şu detaylar verildi. “İş bırakma eylem kararı ile tüm Türkiye'de hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Acil Tıp poliklinikleri bu kararın dışındadır, acil servis hizmetleri devam edecektir. Servislerde çalışan üyelerimiz, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartı ile eyleme katılabileceklerdir (tüm servis, klinik çalışmaları, doğum salonları, evde bakım hizmetleri de bu kapsamdadır). Ayrıca yapılacak iş bırakma eylemleri sırasında elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi, gündüz mesai saatlerinde yapılacaktır. Taciz ve güvenlik tehdidi sebepleri ile çalışanlarımızın o gün iş yerlerinde bulunmamaları önemle duyurulur”

SENDİKANIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Hekimsen Sendikası, 9 Ekim iş bırakma kararı almıştır. 114/2023 sayılı iş bırakma kararı ile tüm Türkiye genelinde iş bırakma kararı yapılacaktır. İş bırakma kararı ile 9 Ekim 2023 tarihinde tüm Türkiye'de doktorlar iş bırakacak, hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. İş bırakma kararı, tüm sağlık çalışanlarını da kapsamaktadır.

Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TFF 3. Lig: 1984 Muşspor: 2 - Balıkesirspor: 0Önceki Haber

TFF 3. Lig: 1984 Muşspor: 2 - Balıkesirs...

Ahşap Yakma Sanatıyla 56 Yıl GeçirdiSonraki Haber

Ahşap Yakma Sanatıyla 56 Yıl Geçirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar