Facebook Reklamı
İnstagram

Dolandırıcıların Kargo Tuzağına Düşmeyin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolandırıcıların Kargo Tuzağına Düşmeyin!
Telefonunuza gelen o mesaja inanmayın. Kasım ayı indirimleriyle beraber geldi. E-ticaret için en yoğun olan bu dönemi dolandırıcılar fırsata çevirdi...

Dolandırıcıların kargo tuzağına düşmeyin! Telefonunuza gelen o mesaja inanmayın. Kasım ve aralık ayında e- ticaret sitelerinin sunduğu avantajlı indirimler, tüketiciler için cazip fırsatlar sunarken, siber dolandırıcıların geniş kitlelere ulaşması için de uygun ortamı oluşturuyor.İndirim kampanyalarının en çok gündemde olduğu ve birçok vatandaşın yararlandığı kasım indirimleri dönemindeyiz. Bu dönem dolandırıcıların gözünden kaçmadı.

Popüler e-ticaret sitelerini ve kargo şirketlerini taklit ederek sahte e-posta veya SMS yollayan saldırganlar, tüketicilerden teslimat adreslerini veya ödeme tercihlerini değiştirmesini talep ederek, kişisel verileri ve finansal bilgileri ele geçiriyor.İndirim dönemini fırsata çeviren dolandırıcılar insanların cep telefonu numaralarına ulaşıp şu şekilde mesaj gönderiyorlar; ''Kargonuz dağıtıma çıktığı sırada adresinizde bir hata oluştu tekrardan adres bilgilerinizi iletir misiniz?''Tarzında gelen hiçbir mesaja inanmayın!

İndirim dönemi vatandaşlara elektronikten, kozmetiğe birçok indirim fırsatı sunuyor. Bu durumu ise kötü kullanan siber suçlular bulunuyor. kimlik avı saldırılarıyla tüketicilerin kişisel bilgilerini tehdit ediyor. Birçok tüketicinin yakın zamanda online alışveriş yapma olasılığının oldukça yüksek olduğu bu dönemi fırsata çevirmek isteyen siber dolandırıcılar, kargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit edip sayısız kişiye rastgele sahte kargo takip SMS’i göndererek aldığı ürünün bir an önce kendisine ulaşmasını sabırsızca bekleyen vatandaşları dolandırmayı hedefliyor.

İNDİRİM GÜNLERİNDE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ İÇİN İPUCU

1. İndirim günü maillerin adresini ve doğruluğunu kontrol edin.

2. Banka kartı ve kredi kartı yerine sanal kart tercih edin.

3. Abartılı kampanya, indirim ve hediye tekliflere itibar etmeyin,

4. Güvensiz ağlar üzerinden sahte satın linklerden uzak durun.

5. Hesap özetlerini ve kredi kartı ekstrelerini kontrol edin.

6. Mağazaların web siteleri yerine uygulamalarını kullanın.

7.Bilinen, ödüllü ve kapsamlı bir güvenlik çözümü kullanın.

Medyadan Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma'da Motosiklet Hırsızı YakalandıÖnceki Haber

Bandırma'da Motosiklet Hırsızı Yakalandı

Balıkesir’de Vize ve Final Haftasında Otobüsler ÜcretsizSonraki Haber

Balıkesir’de Vize ve Final Haftasında Ot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar