Facebook Reklamı
İnstagram

Dolandırıcıların Yeni Tuzağı Belli Oldu! Bankaları Klonluyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolandırıcıların Yeni Tuzağı Belli Oldu! Bankaları Klonluyorlar
Bursa’da yaşayan Seyithan Oymacı isimli vatandaş, sosyal medya üzerinde denk geldiği banka reklamına tıklayıp dolandırıcıların ağına düştü. Adına kredi çekilen Oymacı, 60 bin lirasını kaybetti.

Sosyal medyada gezerken karşısına çıkan reklama tıklayarak hayatının hatasını yapan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, düşük faizle kredi imkanı sunan bir banka reklamına tıklayarak 60 bin TL dolandırıldı.Dolandırıldığını fark eden Oymacı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BANKA HESABINA SIZDILAR

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, pandemi döneminde oğluna araba almayı planlarken, sosyal medya hesabında karşısına çıkan banka reklamı görünümlü reklama tıkladı. 0.84 faizle kredi imkanı sunan sayfaya göz gezdiren Oymacı, verilen bağlantı linkine tıkladı.Karşısına çıkan formu dolduran Oymacı, bir gün sonra tanımadığı bir numara tarafından arandı. Düşük faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen Oymacı’yı tuzağa düşüren dolandırıcılar, Oymacı’nın banka hesabına sızmak için kimlik ve onay bilgilerini istediler.Telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara veren Oymacı, birkaç gün sonra tesadüfen banka hesabını kontrol ederken eksi bakiyeye düştüğünü fark etti.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Hesaplarında eksi bakiyeyi gören Oymacı, hemen hesaplarını kontrol etti ve hesabından 30 bin liranın üzerinde kredi çekildiğini gördü. Savcılığın yolunu tutan Oymacı, kendisini dolandıran şüphelilerin bulunması ve ceza alması için şikayetçi oldu.Polis ekiplerinin çalışması sonrası, tespit edilen şüpheliler bulundu. Şikayet üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 3 şüpheliden biri tutuklanarak ceza evine gönderildi. İki şüpheli ise para cezasına çarptırıldı.Faiziyle birlikte yaklaşık 60 bin lira ödeyen Oymacı, üzüntüsünü “Ben emekli bir adamım, bu bizim için kolay bir borç değil. Bu zararının karşılanması için de yargıya başvuracağım” sözleriyle dile getirdi.

"MERAK EDİP LİNKE TIKLADIM"

Dolandırıcılık ağına takılan Oymacı, “Pandemi dönemiydi. Oğluma araç almak için kredi bakıyordum. Bir ara 'sosyal medyada gezeyim' dedi. Bu esnada karşıma bir banka reklamı çıktı. Reklamda 0.84 faizli kredi çekileceğini söylüyordu. Ben de detaylarını merak ettiğim için linke tıkladım. Tıkladığım linkte bir form doldurdum. Bir gün sonra beni bir numara aradı ve bana kredi başvurunuzun tamamlanması için kimlik ve telefona gelen kodu söylememi istedi. Mobil bankacılık hesabıma kendi telefonlarından giriş yapmışlar" ifadeleriyle olayı anlattı.

Medyadan Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çanakkale Boğazı Çift Yönlü Transit Geçişlere KapatıldıÖnceki Haber

Çanakkale Boğazı Çift Yönlü Transit Geçi...

Erdek'te Şiddetli Lodos BaşladıSonraki Haber

Erdek'te Şiddetli Lodos Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar