Facebook Reklamı
İnstagram

Efsane Kasım İndirimlerine Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Efsane Kasım İndirimlerine Dikkat!
Ticaret Bakanlığı, kasım ayını etkisi altına alan indirimli satış kampanyaları konusunda tüketicilere ve satıcılara uyarılarda bulundu. Tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğinin vurgulandığı uyarılarda mağduriyet yaşanmaması için mesafeli sözleşmelerde dikkat etmeleri gereken detayları paylaştı.

Ticaret Bakanlığı, özellikle kasım ayında etki gösteren alışveriş çılgınlığı ve indirimli satış kampanyaları konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğinin vurgulandığı uyarılarda mağduriyet yaşanmaması için mesafeli sözleşmelerde dikkat etmeleri gereken detayları paylaştı.

EFSANE KASIM İNDİRİMLERİNE DİKKAT!

Ticaret Bakanlığı, Kasım ayında gerçekleştirilecek olan "Efsane Kasım İndirimleri" ve "Şahane Cuma İndirimleri" gibi kampanyalara ilişkin bir uyarı mesajı yayımladı. Mesajda, dünya genelinde popüler pazarlama yöntemi olan bu kampanyaların tüketicilerin mağdur olmaması için dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Kampanyalar boyunca çeşitli ürünlerde yapılacak indirimlerin duyurulduğu belirtildi. Mesajda, tüketicilerin özellikle değişen alışveriş alışkanlıklarıyla beraber kolay ve masrafsız bir şekilde, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın çok çeşitli ürünlere uygun şartlarda ulaşabilmesine imkan sağlayan mesafeli/e-ticaret alışverişleri beraberinde bazı tüketici mağduriyetlerine de neden olabildiğine vurgu yapıldı.

TÜKETİCİLER DİKKAT ETMELİ
Mesajda, tüketicilerin online alışverişte dikkat etmesi gerekenler şöyle sıralandı:

“Alışveriş öncesi ihtiyaçlarını doğru belirlemesi.

Satıcı/sağlayıcı hakkında ön inceleme yapılması.

Satın alınacak mal veya hizmetin emsallerine göre fiyatının araştırılması.

İndirim tutarına veya oranlarına dikkat etmesi.

İnternet sitesi adresinin satıcı veya sağlayıcıya ait olup olmadığını kontrol etmesi.

Sosyal medya kanalları aracılığıyla yönlendirilen sayfalara karşı dikkatli olması.

İnternet sitesinde SSL sertifikası, 3D security gibi güvenlik unsurlarının olup olmadığının kontrol edilmesi.

Ödeme yapmadan önce tüketiciye iletilmesi gereken ön bilgileri ayrıntılı okuması.”

İndirimli satış kampanya ve uygulamalarında bulunan satıcı/sağlayıcıların ise dikkat etmesi gereken konular şöyle listelendi:

 

“İndirimli satışların başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi. Hangi mal veya hizmetlerin indirimli satışa konu edileceği veya ne kadar indirim uygulanacağı hususlarında anlam karışıklığına yol açarak tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade veya görüntülere yer verilmemesi. Yapılan indirimin miktarı veya oranı hesaplanırken, indirimli fiyattan bir önceki fiyatın esas alınması. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin fiyatında indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyatın esas alınması. Fiyatın geçerliliği ile ilgili bir süre veya stok sınırı var ise, bu süre ve stok miktarının reklamlarda açıkça belirtilmesi hususlarına uygun olarak faaliyet göstermesi gerekmektedir.”

Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bigadiç’te Cinayet Şüphelisini Babası KaçırdıÖnceki Haber

Bigadiç’te Cinayet Şüphelisini Babası Ka...

Gençlere ‘Proje Yaygınlaştırma Ve İş Birliği Toplantısı’Sonraki Haber

Gençlere ‘Proje Yaygınlaştırma Ve İş Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar