Facebook Reklamı
İnstagram

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Ziyaretçilerini Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erfelek Tatlıca Şelaleleri Ziyaretçilerini Bekliyor
Denizi ve yeşiliyle önemli bir turizm şehri olan Sinop, Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile de ilgi çekmeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen 72 dekarlık alana sahip Erfelek Tatlıca Şelaleleri bölgenin en fazla ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Erfelek ilçesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Tatlıca Şelaleleri ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Erfelek Tatlıca Şelaleleri doğal güzelliği ile turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturuyor. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Tatlıca Şelaleleri, yılda ortalama 400 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Özellikle bayram tatillerinde daha çok turistin ziyaret ettiğini belirten Erfelek Tatlıca Şelaleleri işletme sahibi Süleyman Kurt, “Şu ana kadar ortalama 250-300 bin yerli ve yabancı turist ağırladık. Bu sezon en yoğun olduğumuz dönem Kurban Bayramı’ydı, Sinop’a gelen turistler burayı da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Eşsiz doğasıyla doğal bir tabiat harikası olan şelalelerimiz özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Tabii yabancı turistler de geliyor, özellikle Arap turistlerin ilgisi daha fazla. İlimize kruvaziyer gemisi geliyor fakat turistler buraya gelmek için özel taksi tutmaları gerekiyor, o da tatil maliyetini artırdığı için gelmekte zorlanıyorlar. Bu konuda bir çalışma yapılması en büyük temennimiz.

Yerli ve yabancı turistler haricinde ilimize yeni gelen öğrenciler de burayı merak ediyor ama artan maliyetler yüzünden gelemiyorlar. Üniversitemiz bu konuyla ilgili bir çalışma yaparsa hem öğrencilerimiz hem de bizim için güzel bir proje olur” dedi. Kurt, şelale yolunun iyileştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Dursunbeyli Üreticiye Damızlık Küçükbaş Hayvan DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir’den Dursunbeyli Üreticiye Dam...

Balıkesir İtfaiyesi, Libya'da İtfaiye Haftası'nı KutladıSonraki Haber

Balıkesir İtfaiyesi, Libya'da İtfaiye Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar