Facebook Reklamı
İnstagram

Eski Yada Hurda Arazi Araçlarını Yeniliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Yada Hurda Arazi Araçlarını Yeniliyor
Hurda olarak askeri cipleri satın alıp onarıyor. Tamiratı yapılan araçların Fiyatı 1 milyon TL’ye ulaşabiliyor. Ordulu usta, askeriyede ömrünü tamamlamış cipleri ihale ile satın alarak, 5-6 ay içerisinde yeniden kullanıma ve off-roada uygun hale getiriyor

Turgut Karapestil, daha önce askeriyede kullanılan ve hurdaya ayrılan arazi araçlarını onararak kullanılır hale getiriyor. Off-road için uygun hale getirilen araçlar ardından fiyatı 1 milyon TL’ye kadar satışa sunuluyor. Ordu'da yaklaşık 45 yıldır tamircilikle uğraşan ve sanayi sitesinde dükkanı bulunan Turgut Karapestil, askeriyede kullanılan arazi tipi araçları ihale yoluyla satın alarak restore ediyor. Birçoğu tamamen kullanılmaz ve hurda olan araçları Makine Kimya Enstitüsünden (MKE) temin ettiğini aktaran Karapestil, 5-6 ay zaman içerisinde tamamlanan bir cipin fiyatının 1 milyon TL’ye kadar ulaşabildiğini belirtiyor.

“Hurda olarak satın alıyoruz”

Turgut Karapestil, hurda olarak satın aldıkları araçların belirli aşamalardan geçtiğini belirterek, “Önceden MKE’den ihale usulü alıyorduk ancak şuanda orada bitti, şu anda yeniden askeri ihalelere giriyoruz. Oradan temin ettiğimiz cipleri onararak yeniden piyasaya kazandırmaya çalışıyoruz. Bunlar ömrünü tamamlamış oluyor, hurda olarak satın alıyoruz. Kaporta, boya, motor ve alt bakıma ihtiyacı oluyor. Bunları tamamlayıp hazır hale getiriyoruz” diye konuştu.

“Bu araçlar arazi için tercih ediliyor”

Araziye uygun olduğu için tercih edilen bu araçları müşterilerin zevk ve bütçesine göre yaptıklarını belirten Karapestil, “Müşterilerimizin zevkine göre aksesuarlı olarak yapıyoruz. Bu araçlarda makas yerine yaylı sistem olduğu için off-road aracı olarak da çok tercih ediliyor. Arazi yapısını da uygun araçlar olduğu için tercih ediliyor” ifadelerine yer verdi.

“Fiyatı 1 milyon TL’ye kadar ulaşıyor”

Yapımı tamamlanmış bir aracın fiyatının 300-400 bin TL’den başlayıp 1 milyon TL’ye kadar ulaştığını ifade eden Turgut Karapestil, “Parça fiyatları da biraz yükseldi. Araba belki 300 bin lira ama üzerine 600 bin liralık parça eklenebiliyor. Bir aracın yapılması 5-6 ay kadar sürüyor” şeklinde konuştu.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dursunbey’de Balıkesir Kuzusu ÜretimiÖnceki Haber

Dursunbey’de Balıkesir Kuzusu Üretimi

Balıkesirli İşadamı Yavuz Atak Vefat EttiSonraki Haber

Balıkesirli İşadamı Yavuz Atak Vefat Ett...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar