Facebook Reklamı
İnstagram

Fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkisine kısıtlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkisine kısıtlama
Yurt genelinde fahri trafik müfettişleri sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek. İstanbul Esenler'de trafik cezası yazan fahri müfettişler uzun bir süredir araç sahipleri tarafından protesto ediliyordu. Park cezası verme yetkileri bugün itibarıyla kaldırıldı.

Son zamanlarda artan şikayetlerle gündeme gelen fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkileriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğünce alınan karar doğrultusunda yurt genelinde fahri trafik müfettişleri sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek.Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güleçyüz, EGM'nin aldığı kararı değerlendirdi.

"Fahri trafik müfettişlerine verilen görev çerçevesinde kara yolları trafik kanuna göre bazı maddeler üzerinden cezalar yazılabiliyor. Bunların bir kısmı trafiğin akışkanlığını sağlamak, trafiğin düzenini sağlamaya yönelik cezalar. Bir kısmı da kazaları önlemeye yönelik cezalardır. Park cezası ve duraklama cezası şimdilik askıya alındı. Asıl bundan sonra diğer kazaları önlemeye yönelik olan cezalar üzerine yoğunlaşılacak. Fahri trafik müfettişleri bu yetkinin askıya alınmasına karşılar. Bu konunun şimdilik askıya alınmış olması denetim yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Kolluk kuvvetleri tarafından trafik polislerimiz tarafından yine elektronik denetleme sayesinde daha sıkı bir şekilde bu park sorunu takip edilecektir"

 

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?

Karayolları Trafik Kanunu'nun EK-6'ncı maddesi ile fahri trafik müfettişliği görev ve çalışma yönetmeliği kapsamında, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile uygun görülen kişilere, valiliklerce "Fahri Trafik Müfettişliği" görevi verilmekte.

Trafik güvenliğinin geliştirilmesine ve trafikte can kayıplarının önlenmesine katkıda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tamamen gönüllülük esasına dayalı olan Fahri Trafik Müfettişliği için gerekli şartları taşımaları halinde, ikamet ettikleri illerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat ederek Fahri Trafik Müfettişi olabiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Akın Burhaniye'yi Ziyaret ettiÖnceki Haber

Ahmet Akın Burhaniye'yi Ziyaret etti

Ayvalık Belediyesinden 5 Bin Kişilik İftarSonraki Haber

Ayvalık Belediyesinden 5 Bin Kişilik İft...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar