Facebook Reklamı
İnstagram

Halınızdaki İnatçı Lekelerden Anında Kurtulun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halınızdaki İnatçı Lekelerden Anında Kurtulun
Halıya dökülen çay, kahve, yemek vb. lekeleri çıkarmak çoğu zaman çok zordur. Bunun sebebi ise hangi yöntem ile hangi lekenin kolay çıkacağını bilmiyor olmanız. Kolay, çaba harcamadan halınızda oluşan lekeleri bu yöntemlerle çıkarmanız çok kolay.

Halıdan inatçı lekeleri çıkarmak için yapılabilecek birçok yöntem bulunuyor. Evdeki malzemelerle uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler sayesinde halıdaki lekelerini çıkarmanız mümkün.

İŞTE O YÖNTEMLER...

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI

Halıdan çay lekesini çıkarmak için kullanılabilecek pratik yöntemlerden biri de bulaşık makinesi parlatıcısıdır. Bulaşık makinesi parlatıcısı, direkt olarak çayın döküldüğü bölgeye sürülür ve yaklaşık 2 saat kadar bekletilir. Temiz ve sıcak suyla ıslatılmış havlu ile iyice silinerek leke çıkarılabilir.

BEYAZ SABUN

Köpürebilen bir yapıya sahip olan beyaz sabun yağ çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Beyaz sabun ile çay lekesinin üzeri köpürtüldükten sonra temiz bir bezle iyice çitileyerek silinip, ardından durulanır. Beyaz sabunu leke olan kısma sürüp 10 dakika beklettikten sonra nemli bir bezle dairesel hareketler uygulayarak temizleyebilirsiniz.

SİRKELİ SU

Doğal temizlik yöntemleri arasında asitli yapısı sayesinde sirke tercih edilir. Halıdaki çay lekesini çıkarmak için Beyaz sirke ve sıcak su karıştırılarak halı üzerine sürülür. Bir süre beklettikten sonra soğuk bir bezle çitileyerek silinir. Birkaç kez silindikten sonra çay lekesi çıkacaktır.

HALIDAN OJE NASIL ÇIKAR?

Evinizde aseton bulunuyorsa, hemen lekenin üzerine dökerek bir müddet bekleyin. Daha sonra çok bastırmadan ve halınıza zarar vermemeye dikkat ederek hafif dokunuşlarla ovarak lekenin çıktığını görebilirsiniz.

HALIDAN KAN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Halınıza damlayan kan lekesini çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Karbonatı kan lekesinin üzerine serpin. Bir süngeri hafifçe ıslatın ve lekenin üzerini bu süngerle ovun. Böylece halınızın üzerindeki kan lekesini çıkarabilirsiniz.

HALIDAN KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Halının üzerinde oluşan küf lekesinden birkaç aşamada kolayca kurtulabilirsiniz. İlk olarak, küfü bir fırça kullanarak fırçalayın. İkinci aşamada, bir elektrik süpürgesi ile küfü temizleyin. Sabunlu su ile ıslattığınız bir bezi, küfün bulunduğu alana uygulayın. Son aşamada, yarım limonun suyunu, bir bardak suyun içerisine sıkın. İçine biraz da sofra tuzu ekleyin ve bu karışım ile ıslattığınız bezinizle küflü alanın üzerini ovarak silin.

HALIDAN VİŞNE LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Halıdaki kurumuş vişne lekesini çıkarmak için genelde amonyak kullanılır. 1 çorba kaşığı amonyak ile beraber ılık su birbirine karıştırılır. Daha sonra boş bir sprey şişesine bu karışım dökülür. Ardından doğrudan lekenin üzerine dikkatli bir şekilde uygulanır. Temiz bir sünger kullanmak suretiyle halıdaki kurumuş vişne lekesi çıkana kadar çitilenir. Vişnedeki senin olduğu bölgeye alkol dökmek ya da ağartıcı deterjan çeşitleri kullanmak da yine alternatif yöntemler içerisinde yer alıyor.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burhaniye Denizi Kabardı, Evlere Su BastıÖnceki Haber

Burhaniye Denizi Kabardı, Evlere Su Bast...

Başkan Ergin ‘Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü KutladıSonraki Haber

Başkan Ergin ‘Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar