Facebook Reklamı
İnstagram

İkinci El Araçta Kaza Oranına Dikkat Edin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci El Araçta Kaza Oranına Dikkat Edin
İkinci El Araç Alacaklar Dikkat: TSE Belgeli Ekspertiz Artık Daha Önemli!Pandemide çip krizinin gölgesinde kalan otomotiv sektörü, geçtiğimiz yıl kritik bir virajdan geçti.Kurdaki gerilemeyle fiyatlar düşse de arz-talep dengesizliği, ağır hasarlı araçların kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunulmasının önünü açtı.

Ekspertiz bayilerine gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor. Piyasada ağır hasarlı araçların artışı, TSE belgeli ekspertiz hizmetini daha da kritik hale getirdi.BDDK tarafından taşıt kredi kullanım koşullarında yakın zamanda yapılan düzenlemelerin, yıla durgun başlayan ikinci el pazarına yeniden hareketlik getirmesi bekleniyor.Emre Öztürk, BDDK tarafından taşıt kredisi kullanım koşullarında yapılan yeni güncellemelere ilişkin şu açıklamalarda bulundu:'Uzun süredir beklenen güncelleme, piyasadaki belirsizlik ortamını ortadan kaldırarak ikinci el otomotiv pazarında satışları artıracaktır. İkinci elde yükselen fiyatların piyasaya yüklü araç girişini beraberinde getirdiğini söyleyen Öztürk, “Hurda araç statüsündeki araçlar bile bir dönem neredeyse yok sattı. Büyük bir kaza sonucu ağır hasarlı statüsüne geçen 1 yıllık yeni model araçlar da kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunuluyor. 

Bu araçlar farklı parçalar kullanılarak yenileniyor, tekrar muayeneden geçirilerek kazasızmış gibi pazarlanıyor. İçerisinde olduğumuz dönemde bayilerimize gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlı çıkıyor. Hurda ve ağır hasarlı araçların ağırlığındaki artış, sertifikalı ekspertiz ihtiyacını artırıyor” ifadelerinde bulundu.

Özellikle kazasızmış gibi gösterilen ağır hasarlı araçların tespiti noktasında köklü tecrübe ve yüksek teknoloji gücüne sahip ekspertiz şirketlerinin büyük önemi bulunduğunu söyleyen Emre Öztürk, 'Sigorta şirketleri konuya kâr odaklı yaklaşarak araçların ağır hasarlı olduğunu görmezden gelebiliyor. Fakat hava yastığı patlamaları ve sonradan eklenen parçalar araçların ağır hasarlı olduğunun bir göstergesi. Satış sırasında bu gibi durumların tespit edilmemesi araç kullanıcılarını maddi ve manevi olarak tehlikeye atıyor. Experix olarak 2021 yılının En İyi Ekspertiz Firması ödülüne layık görüldük. Yüksek teknolojik gücümüzle güvenilir hizmet sunuyoruz. 26 yıllık deneyimimiz ve en güncel yazılım teknolojimizle Türkiye’nin her noktasına TSE belgeli hizmetimizi ulaştırıyoruz' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Milliyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL BELEDİYESİ KDV DENETİMİNE ÇIKTIÖnceki Haber

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ KDV DENETİMİNE ÇIKT...

KARESİ’DE YOL ÇALIŞMALARI HIZLANDISonraki Haber

KARESİ’DE YOL ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar