Facebook Reklamı
İnstagram

İlk Evini Alacaklara Sıfır Faizli Kredi Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Evini Alacaklara Sıfır Faizli Kredi Verilecek
Düşük faizli konut kredisi için başvurular Ekim ayı içerisinde başlayacak. Başvuru şartları arasında evin bulunduğu şehirde belirli bir süre ikamet etmiş olma, son bir yıl içerisinde aynı ilde ev satmamış olma ve öz sermayeli evi olanların yüzde 50'den fazla öz sermayesi olmaması yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yaparak Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk ev alacaklara destek verileceğini belirtti. Bu destek, konut arzını artırmayı ve ilk ev alımına daha fazla destek sağlamayı amaçlıyor. Faiz oranı %1,20 olan konut kredilerine dair düzenlemeler de yakında tamamlanacak.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacaklara destek verileceğini fakat 'konut arzını daha da artıracak ve ilk ev alımlarına daha fazla destek sağlayacak mekanizmalar' üzerinde yoğunlaşacaklarını söylemişti. Bu doğrultuda faiz oranı 1,20 olan konut kredilerine dair düzenlemelerin de tamamlanması bekleniyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Çalışmaların bitmesinin ardından düşük faizli konut kredisi başvuru işlemlerinin Ekim ayı içerisinde başlaması planlanıyor. Başvuru tarihleri, Meclis'teki görüşmelerin ardından belli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Geçmişte yapılan benzer kampanyalara bakıldığında, başvuru yapacak kişilerin ev almak istedikleri şehirde belirli bir süre ikamet etmiş olması, son bir yıl içerisinde aynı ilde ev satmamış olması ve özsermayeli evi olanların yüzde 50'den fazla özsermayesi olmaması gerekiyor.

NE KADAR VADE VERİLECEK?
Yine geçmişte düzenlenen kampanyalar incelendiğinde, kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. Düşük faizli emlak kampanyası dahilinde ilk defa ev alacakları 120 ay + 15 yıla kadar ya da 180 aya kadar vade imkanı tanınacak.

Medyadan

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye 3 Gün Ulusal Yas İlan EdecekÖnceki Haber

Türkiye 3 Gün Ulusal Yas İlan Edecek

Gönen'de Uyuşturucu Ticaretine Fırsat VerilmiyorSonraki Haber

Gönen'de Uyuşturucu Ticaretine Fırsat Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar