Facebook Reklamı
İnstagram

İZMİR'DE ŞİDDETLİ DEPREM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İZMİR'DE ŞİDDETLİ DEPREM
İzmir'de 6.9 şiddetinde Deprem meydana geldi. Başta Balıkesir olmak üzere Manisa, Çanakkale, Aydın ve Muğlada şiddetli şekilde hissedildi. Seferihisar-Sisam Adası açıklarında meydana gelen deprem yaklaşık 45 saniye sürdü. Artçılar sürüyor. AFAD artçıların gün boyu süreceğini açıkladı.

 AFAD, İzmir'deki depremin ardından 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin de yaralandığını açıkladı. İzmir Valisi de 70 kişinin enkazdan kurtarıldığını belirterek "4 bina tam olarak yıkıldı, 10 bina da yan yattı" dedi.

Son dakika! İzmir'deki depremden acı haber: 4 ölü, 152 yaralı

AFAD, merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıkları olan depremde 1'i boğulma olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin yaralandığını duyurdu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre, 1'i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 vatandaşımız da yaralanmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon'dan 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir."

İZMİR VALİSİ: 70 KİŞİ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de 6,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Köşger "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var.

Şu ana kadar tespitlerimiz 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğu. 10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var. 

Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda" dedi. AFAD, ayrıca 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunduğunu duyurdu. 

Bayraklı ilçesinde de 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı.Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak'ta yıkılan binanın enkazında, çevre sakinlerinin yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.Çalışmalar sonucu enkazdan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

03-011.jpg

Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Binada yakınları bulunanların endişeli bekleyişi devam ediyor.

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Twitter'dan paylaşım Erdoğan şunları yazdı: "İzmir'de meydana gelen #deprem 'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

İKİ BAKAN BÖLGEYE HAREKETE ETTİ

Bakan Kurum ile Pakdemirli deprem bölgesine hareket ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremle ilgili "Ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanı Güllüoğlu ve İzmir Valisi Köşger ile görüşerek İzmir'deki deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"LÜTFEN TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTURMAYIN"

AFAD Başkanlığı'ndan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 6,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği İzmir'e hareket etti. 

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın!" uyarısında bulundu.

 

İŞTE İZMİR'DEN KURTARMA ANLARI: 

01-014.jpg

02-013.jpg

03-012.jpg

Son dakika! AFAD: İzmir, Muğla ve Aydın'da elektrik kesintileri yaşanıyor

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Şıldak Kızılay Haftası MesajıÖnceki Haber

Vali Şıldak Kızılay Haftası Mesajı

EDREMİT BAŞKANI ARSLAN İZMİR ENKAZ ALANINDASonraki Haber

EDREMİT BAŞKANI ARSLAN İZMİR ENKAZ ALANI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar