Facebook Reklamı
İnstagram

KADIN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN ÇIT YOK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KADIN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN ÇIT YOK!
AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi, KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, bugün TBMM Karma Komisyonu’nda görüşülen HDP Milletvekili Tuma Çelik’e ilişkin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uygur; “Bugün benim de Katip Üyesi olduğum Adalet Komisyonu ve Anayasa Komisyonu’ndan oluşan karma komisyonda; hakkında nitelikli cinsel saldırı iddiasıyla fezleke hazırlanan milletvekilinin, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin görüşmelerini gerçekleştirdik. Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda dosyayı görüşmek üzere benim de içinde yer aldığım 5 kişilik bir hazırlık komisyonu kurulmuştur” dedi.

Uygur; “Biz AK Parti hükümetlerimiz dönemleri boyunca, kadına karşı yapılan her türlü  istismar, şiddet ve cinayetlere karşı mücadele ettik. Bu konuyu gerek TBMM, gerekse Bakanlıklarımız, Kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte topyekün bir mücadele olarak ele alarak, reform niteliğinde adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın da bir çok kez ifade ettiği gibi bu ayıbı tamamen ülkemizden silmek için samimiyetle gayret sarf ediyoruz. Bu mücadele hangi görüşten olursa olsun tüm siyasi partilerin ve tüm bireylerin ortak çabasıyla çözülecek bir mesele. Ancak kadına karşı şiddet, saldırı, istismar gibi aynı zamanda bir insan hakları ihlali olan ve tüm toplumu ilgilendiren bir konuda ortak bir duruş sergilenmediğini görüyoruz. Son yaşanılan olay bize bunu apaçık göstermiştir. HDP Milletvekili Tuma Çelik’in maalesef bir kadına nitelikli cinsel saldırı iddiasının ortaya çıkmasına rağmen ne kendi partisi HDP’den, ne CHP’den, ne de kadın hakları savunucularından hiçbir tepki gelmemiştir. Üstelik mağdur olan kadın, olayı HDP’nin kadın milletvekillerine anlattığında olayın üstü kapatılmış, hatta kadın suçlanmıştır. Bu konuya hangi tarafından baksak elimizde kalıyor. Tecavüzü mü konuşalım, yoksa örgütlü bir üstünü kapatma olayını mı? Bizlere karşı her fırsatta ağır ithamlarda bulunanların, kendi karnelerinin ne kadar kötü olduğunu gördük. Buradan anlaşılıyor ki bizim mücadelemiz yalnızca kadına yönelik istismara karşı değil, kadın haklarını her fırsatta dillerinden düşürmeyenlerin samimiyetsiz tavrına karşıdır. Biz her iki anlayışla da mücadelemize devam edeceğiz. Kadına yönelik her türlü istismarı tamamen ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışırken, bu yolda önümüze çıkan her türlü engeli de aşacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
57 araca 25 bin TL radar cezası !Önceki Haber

57 araca 25 bin TL radar cezası !

EDREMİT'TE ÇOCUKLARDA BAYRAM SEVİNCİSonraki Haber

EDREMİT'TE ÇOCUKLARDA BAYRAM SEVİNCİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar