Facebook Reklamı
İnstagram

Koyunları Yanan Üretici Yücel Yılmaz’dan Destek Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koyunları Yanan Üretici Yücel Yılmaz’dan Destek Bekliyor
Balıkesir Burhaniye’de Ağıl yangını sonucu bir üreticinin tüm koyunları telef oldu. Koyunları yanan Üretici Hasan Çelik şimdi devletten yada Balıkesir Büyükşehir’in koyun hibe projesinden Hibe Koç ve koyun alarak eski işine devam etmek istiyor.

Pelitköy-Ağacık yolu yakınındaki Hasan Çelik’e ait koyun ağılında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, ağıldaki 33 baş koyunun yanmasına neden oldu ve Mehmet Vural’a ait tarlaya sıçradı. Balıkesir Büyükşehir’in son dönemde üreticileri geliştirmek için faaliyetini sürdürdüğü Hibe Koç projesi bu konuda destek sağlayabilir. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, "Koyunculuğu Geliştirme ve Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında üreticilere damızlık koç dağıtan kurum yangın sonucu hayvanları telef olan üreticiye maya olarak yeni koyun yada koçlar verebilir. Umarız Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Üreticinin çığlığını duyar.

Tarlada bulunan 150 adet saman balyası zarar gördü. Yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliğine ait yangın söndürme araçları müdahale etti. İtfaiyenin zamanında müdahalesi yangının daha geniş alana yayılmasını önledi. Bir arkadaşının haber vermesi üzerine ağıla geldiğini anlatan Hasan Çelik, yanan koyunları görünce büyük üzüntü yaşadı. Koyunların ekmek kapısı olduğunu anlatan 2 çocuk babası Çelik, “Sağımı yaptıktan sonra koyunları ağıla kapatıp eve gittim. 2-3 saat sonra bir arkadaşım aradı, ağılın yandığını söyledi. Buraya geldiğimde bu üzücü manzara ile karşılaştım. 10 yıl cezaevine yattım. Çıktıktan sonra da bu koyunları edindim. Bunlar benim geçim kaynağımdı. Koyunlarımızı çok seviyordum. Koyunlarımın yanmalarına çok üzüldüm. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

HABER: SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıeylül’den Ödüllü Şiir YarışmasıÖnceki Haber

Altıeylül’den Ödüllü Şiir Yarışması

Yücel Yılmaz TGRT Şehri Geziyorum‘un Konuğu OlduSonraki Haber

Yücel Yılmaz TGRT Şehri Geziyorum‘un Kon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar