Facebook Reklamı
İnstagram

Kredi kartı Düzenlemesinde Vatandaş Acı Çekecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kredi kartı Düzenlemesinde Vatandaş Acı Çekecek
Bu aralar gündemden düşmeyen kredi kartı düzenlemeleri için birbirinden farklı senaryolar dolaşırken Fatih Altaylı konuya dair açıklamalarda bulunarak gelecek olan düzenlemeler için tarih verdi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında, kredi kartı harcamalarındaki artışın önüne geçmek için bir çalışma başlattıklarını ve konuyla ilgili birkaç fikirlerinin olduğunu belirtti.Kredi kartı taksit sınırlaması konusunda ise kulislerde tarihlerin konuşulmaya başlandığı, Gazeteci Fatih Altaylı'nın ise düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılacağını açıkladığı bildirildi.Altaylı, "Vatandaşın bayağı bir acı çekeceği, yazın yediği hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır" yorumunda bulundu.Kabine Toplantısı'nda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) başkan değişikliğinin ardından gerçekleştirilecek ilk toplantıda, enflasyona karşı alınabilecek önlemlerin ele alınacağı belirtildi. Bu çerçevede, uzun süredir konuşulan kredi kartı sınırlamasıyla ilgili düzenlemelerin seçim sonrasında hayata geçirilebileceği ifade edildi.

Gazeteci Fatih Altaylı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kredi kartı kullanımının bankacılık sektörü için bir risk oluşturduğunu vurgulayarak, icra takip dosyalarında ve kredi kartı borçlarında artış yaşandığını belirtti. Altaylı, düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Aralık 2023 raporuna göre, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 2022'ye göre yüzde 80 arttığı, kredi kartı borçlarının ise yaklaşık 2,7 kat büyüdüğü kaydedildi. Bu dönemde taksitli kart harcamalarının da önemli bir yüzdeyi oluşturduğu belirtildi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kredi kartı harcamalarında yaşanan artışı not ettiklerini ve geçici olup olmadığının henüz net olmadığını belirterek, kredi kartlarıyla ilgili düzenlemelerin gerekliliğini vurguladı. Karahan, konuyla ilgili birkaç fikirlerinin olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti. HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’nin Bandırma adayı Dursun Mirza olacakÖnceki Haber

CHP’nin Bandırma adayı Dursun Mirza olac...

Büyükşehir, Savaştepe’de 550 küçükbaş dağıttıSonraki Haber

Büyükşehir, Savaştepe’de 550 küçükbaş da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar