Facebook Reklamı
İnstagram

Lavanta Tarla Günleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lavanta Tarla Günleri Başladı
Bu yıl 6.sı düzenlenen "Lavanta Tarla Günleri" her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülerle başladı.

Edirne'de her yıl tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmak ve ekolojik turizme katkı sağlamak için ekimi yaygınlaştırılan lavanta için tarla günleri etkinliği gerçekleştiriliyor. Etkinliğe sadece Edirneliler değil başka şehirlerden de büyük ilgi gösteriliyor. Birçok kişi, bölgeye fotoğraf çekilmek için akın ediyor.

"Lavanta hem turizm hem de tarım açısından çok önemli"

Etkinliğin açılışında konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, lavanta tarlasının emsal olduğuna değinerek, turizm açısından önemine işaret etti. Vali Kırbıyık, "Edirne elde ettiği tarımsal hasıla ile önemli bir şehir. Tarımsal üretimin devamlılığını sağlama noktasında çeltik başta olmak üzere buğday, ayçiçeği, arpa üretiminde en uygun modelleri ve en uygun tohumları üretip verimi mümkün olduğunca en üst seviyeye çekmemiz gerekiyor. Bunun için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü gerçekten bugüne kadar birçok önemli projeyi başarıyla hayata geçirdi, bu çerçevede de yine çok önemli projeleri sürdürmeye devam ediyorlar. Farklı alternatif ürünleri üretebilmek ve bunları katma değer olarak toplumsal yarara dönüştürebilmek çok önemli. Bu anlamda biz lavanta üretiminin geliştirilmesini çok önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi.

‘’Edirne zenginliğine zenginlik katıyor’’

Sosyal medyanın insanların etkileşimi açısından çok önemli olduğuna işaret eden  Vali Kırbıyık, "Edirne bu tarz alanlarla birlikte zenginliğine daha da zenginlik katıyor. Hemen yanımızda İstanbul gibi devasa bir metropol şehir var. Başta orada yaşayan yaklaşık 17 milyon vatandaşımız olmak üzere yine bölgemizde, çevremizden, Türkiye'nin her yerinden misafirlerimizi şehrimize bekliyoruz" diyerek herkesi bu etkinliğe katılmaya davet etti.

Haber Merkezi-İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi Cadde ve Sokaklar Dip Bucak TemizleniyorÖnceki Haber

Karesi Cadde ve Sokaklar Dip Bucak Temiz...

Balıkesir’de gök gürültülü sağanak uyarısıSonraki Haber

Balıkesir’de gök gürültülü sağanak uyarı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar