Facebook Reklamı
İnstagram

Marmara Adası’ndaki Doğa Katliamına Çömez’den sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmara Adası’ndaki Doğa Katliamına Çömez’den sert tepki
İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Marmara Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Çömez, hafriyatların denizin yanı başına, doğaya döküldüğüne şahit oldu. Olaya tepki gösteren Çömez, göreve geldiklerinde doğa katliamlarına “Dur” diyeceklerini belirtti.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez’e, Marmara Adası ziyaretinde İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İYİ Parti Marmara Belediye Başkan Adayı Ceyhun Targın, İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Muhammet Yayla ile il ve ilçe teşkilatı üyeleri eşlik etti.Çömez ve beraberindeki partililer, Saraylar Mahallesi’nde seçim gezisine start verdi. Sırayla Saraylar, Topağaç ve Çınarlı Mahalleleri’nde esnaf ziyaretinde bulunuldu. Ziyarette vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.Marmara Adasının deniz kıyında ise Çömez, doğanın kirletildiğine bizzat şahit oldu. Hafriyat yığınlarının, deniz kıyısına dökülmesine tepki gösteren Çömez, durumu Valiliğe bildirdi. Çömez, belediye başkanı seçildiği takdirde çevrenin korunmasına ilişkin önemli adımlar atacaklarını belirtti.

AKP’nin Seçim Bildirgesine  Eleştiri

Çömez, AK Parti’ye de seçim bildirgesi üzerinden ağır eleştirilerde bulundu. Çömez açıklamasında;  “AKP’nin yerel seçim bildirgesine baktığınızda çevre ile ilgili muhteşem şeyler görürsünüz. Çevreye karşı ne kadar duyarlı olduklarını, çevreyi korumak için ne kadar çaba sarf ettiklerini,okursunuz. Sözüm ona doğa dostu gözükürler. Ama gerçek böyle değil. Balıkesir’de AKP iktidarının eliyle maalesef büyük bir çevre katliamı yaşandı. Gönen Çayı’nda zehir akıyor. Simav Çayı’nda zehir akıyor. Ayvalık Nikita Deresi’nde zehir akıyor.  Körfeze gittiğimizde de özellikle yaz dönemlerinde bütün kanalizasyonlar Cunda açıklarına ve Edremit açıklarına boşaltılıyor. Biraz daha dolaştığınız zaman daha vahim olaylara tanık oluyorsunuz.

Burası Marmara Adası, bana göre Marmara’nın değil Türkiye’nin incisi. Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi.  Maalesef, bu cennet doğa birileri tarafından katlediliyor, örseleniyor. Şu güzelim sahil ve deniz çöplerle dolu. İçinde ne olduğu belli olmayan inşaat atıkları getirilip bu güzelim sahillere bırakılıyor ve bu güzelim deniz bu şekilde katlediliyor.  Yavrularımıza emanet edeceğimiz bu doğa yok ediliyor. Belediye başkanı olduğumuz zaman çevre konusunda büyük bir hassasiyeti ortaya koyacağız. Hiç kimse bu cennet tabiatı, çevreyi elini kolunu sallayarak kirletip katledemeyecek. Akarsularımız, dağlarımız, derelerimiz, ormanlarımız ve sahillerimiz pırıl pırıl olacak.  Hepsini koruyup kollayıp bizden sonra gelecek nesillere emanet edeceğiz.” dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sahra tozu Fırtınası Türkiye'ye Geliyor Dikkat!!Önceki Haber

Sahra tozu Fırtınası Türkiye'ye Geliyor...

Turist sayısı 2 ayda 4 milyonu aştıSonraki Haber

Turist sayısı 2 ayda 4 milyonu aştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar