Reklamı Geç
19 Mayıs
Facebook Reklamı
İnstagram

Mustafa Canbey Ayvalık’ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Canbey Ayvalık’ta
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık ilçesinde Çam Oba, Bağyüzü, Akçapınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye’nin diğer ülkelerle kurduğu çok boyutlu ilişkilerle bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, uluslararası alanda bir özne haline gelen bir ülke olduğunu vurgulayan Milletvekili Canbey; “Savunma sanayiinde kısa zamanda dünyanın gıpta ettiği bir konuma ulaştık ama bununla yetinmeyeceğiz. Yalnız ülkemizin değil; dünyadaki her mazlum ve mağdurun güçlü ve güvenli yarınlarının teminatı olan bu alanda gücümüzü daha da artırmaya devam edeceğiz.’’ dedi.



‘’Savunma sanayisinde yerlilik ve millilik seviyesini %80’e çıkardık’’

2002 yılında 0,2 milyar dolar olan savunma sanayii ihracatının 2022 yılında 4,4 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Milletvekili Mustafa Canbey; “Savunma sanayisinde büyük atılımlar gerçekleştirilmiş; yerlilik ve millîlik oranı yüzde 20’lerden yüzde 80’ler seviyesine ulaşmıştır. Savunma sanayiinde 2002’de 56 firma faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2.705’e yükselmiştir. Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken, bugün Modern Piyade Tüfeklerimizi (MPT), Zırhlı Araçlarımızı, Fırtına Obüslerimizi, İHA/SİHA/TİHA sistemlerimizi, Taarruz ve Genel Maksat Helikopterlerimizi ve Eğitim Uçaklarımızı, MEBS ve Elektronik Harp Sistemlerimizi, Akıllı Mühimmatımızı ve Füzelerimizi, Hava Savunma Sistemlerimizi, Savaş Gemilerimizi, Milli Muharip Uçağımızı ve daha birçok ürünü tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine geldik. Çok maksatlı ilk amfibi gemimiz TCG ANADOLU ile deneme seferlerini başlattık. Bu gemimizi ziyaret edip de duygulanmayan, gururlanmayan yoktur. Taarruzi İnsansız Hava Aracımız Akıncı ile Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur. Sağladığımız bu ilerlemeler tüm ambargolara ve engelleme çabalarına rağmen başarılmıştır.” İfadelerini kullandı.       Haber Merkezi- Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma’da 1 Mayıs CoşkusuÖnceki Haber

Bandırma’da 1 Mayıs Coşkusu

Bigadiç’te hırsızlar yakalandıSonraki Haber

Bigadiç’te hırsızlar yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar