Facebook Reklamı
İnstagram

Orman Yangınları 7 Şehirde Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orman Yangınları 7 Şehirde Sürüyor
Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar orman yangınlarını da beraberinde getiriyor. Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Bursa, Kastamonu ve Balıkesir'deki ormanlık alanlar alevlere teslim oldu. Alevler bazı köyleri sardı, karayolu kapanarak tahliyeler de başladı.

7 ilde korkutan alevler ormanları sardı. Çanakkale'de çıkan orman yangını iki köyün tahliye edilmesine neden oldu. Kazdağları'ndaki yangın ormanda yaşayan canlıların ölümüne neden olurken ekipler birçok ilde havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor.Yurt genelinde yaşanan orman yangınları Çanakkale'de sürdü. Korkutan yangın Kayadere bölgesinde büyüdü. Durumun bildirilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

KAZ DAĞLARI'NDAKİ ALEVLER GÖKYÜZÜNÜ KARARTTI
Edremit ilçesinde, Kaz Dağları'nda çıkan yangın, havadan ve karadan 2 saatlik müdahaleyle kontrol altına alındı. Altınoluk Mahallesi yakınlarındaki Kaz Dağları'nda, saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.ihbarla bölgeye Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 1 helikopter, 3 arazöz ile 1 su tankeri ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

ÇANAKKALE’de İKİ KÖY TAHLİYE EDİLDİ
Saatlerdir devam eden yangın için iki köy tahliye edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı.Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"İlimiz merkez Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Damyeri mevki tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir.Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir."

BURSA'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Terziler ve Dereyörük Mahalleleri arasındaki orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.Yenişehir ilçesi Kuzguncuk mevkiinde ormandan yükselen dumanları gören vatandaşlar, 177’ye ihbarda bulundu. İhbar Üzerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi. Havadan da helikopterin müdahale ettiği yangın, kısmen kontrol altına alındı.

BİLECİK'TE ÇAM AĞAÇLARI KÜLE DÖNDÜ
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınının dumanı kent merkezinden bile görülürken, bölgeye yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Dereyörük Köyü’nde çam ağacı kaplı ormanlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.Yangının şiddeti ve rüzgarın etkisiyle dumanlar Bilecik kent merkezinden görüldü. Bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Vezirhan’da konuşlanan yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

KOCAELİ'DE OTLUK ALAN YANDI
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde otluk alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Uzunçiftlik Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Kartepe Belediyesinin iş makinesiyle destek verdiği çalışmada, alevler ağaçlık bölüme sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasının sürdüğü yangında yaklaşık 10 dönümlük alan zarar gördü.

YANGIN KASTAMONU'YU DA ETKİSİ ALTINA ALDI
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı Aşağı Şehirören köyü Dikmen Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangın, köylüler, jandarma ve orman ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.Yangının ardından jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.

İHA-MEDYADAN

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti Balıkesir’de İstifalar SürüyorÖnceki Haber

Ak Parti Balıkesir’de İstifalar Sürüyor

Adra’fest, Körfeze Müzik ve Kültür Renkliliği YaşattıSonraki Haber

Adra’fest, Körfeze Müzik ve Kültür Renkl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar