Facebook Reklamı
İnstagram

Otomotiv Sektöründe Fahiş Fiyat Artışı Kalkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomotiv Sektöründe Fahiş Fiyat Artışı Kalkıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan tedbirlerle birlikte otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışlarının ortadan kalkmaya başladığını söyledi. Erdoğan, ağır yaptırım olacağını ifade ederken "Nefes aldırmayacağız." dedi. Teftiş ve kontrol faaliyetlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Erdoğan, "Kurallardan taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

Tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı. Ekonomik hiçbir gerekçe ile açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık.

Yeni kabinemizin önceliklerinden birisi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı.

Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Nefes aldırmayacağız.

Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve haklarını kullanması önem arz ediyor. Teftiş ve kontrol faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Kurallardan taviz vermeyeceğiz.

"İDARİ YAPTIRIMLARI UYGULUYORUZ"

Esnaf, tüccar KOBİ'lerimizi agresif ticaret hamleleri karşısında koruyacağız. Reklam Kurulu vasıtasıyla ticari reklam ve haksız ticari uygulamaları denetliyor, gerekli idari yaptırımları uyguluyoruz.

Türkiye'de üretilen malların ve hizmetlerin kullanımı ülke ekonomisine ciddi katkı sağlarken dışa bağımlılığı azaltıyor. Yurt içinde üretilen ürünleri tercih ettiğini belirten tüketicilerin oranı bir yılda 7 puan artarak yüzde 69,2'ye yükseldi.

MEDYADAN…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5. Bandırma Kitap Günleri Sona ErdiÖnceki Haber

5. Bandırma Kitap Günleri Sona Erdi

Devlet Tarlasını Ekmeyen Çiftçinin Tarlasına El KoyacakSonraki Haber

Devlet Tarlasını Ekmeyen Çiftçinin Tarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar