Facebook Reklamı
İnstagram

Sağlık Çalışanları 1-2 Ağustos’ta İş Bırakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Çalışanları 1-2 Ağustos’ta İş Bırakıyor
SABİM, mevcut sağlık sistemindeki sorunları işaret etmek ve hak talep etmek amacıyla yarından itibaren aciller hariç 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. SABİM, grev kararının sebebini açıklarken, sorun yaşadıkları "şiddet, mali haklar, özlük hakları, çalışma koşulları ve liyakat" başlıklarına dikkat çekti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM), bünyesindeki sağlık alanındaki 19 sivil toplum kuruluşuyla iş bırakma eylemi başlatacaklarını duyurdu. SABİM'in konuyla ilgili yaptığı yaptığı açıklamada, on binlerce hekim ve yüzbinlerce ebe, hemşire, sağlık memuru vb. kadrolarda çalışanların tümünü temsil eden SABİM'in, tüm basamaklarda 1-2 Ağustos tarihlerinde iki tam gün, aciller hariç iş bırakma eylemi yapacağı bilgisi verildi.

SABİM'den yapılan açıklama şöyle:
"Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının her gün maruz kaldığı; yetersiz muayene sürelerine bağlı kötü çalışma koşulları ve ücret adaletsizliğinin yanı sıra hayat kurtarma gibi kutsal bir mesleğin icrasına rağmen yapılan işe saygı duyulmaması en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte bütün bu olumsuz koşulların hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet olarak fatura edilmesine dur diyebilmek ve güçlü itiraz sergileyebilmek SABİM’in öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

'SABİM YETKİLİ AMA ETKİSİZ OLUŞUMLARIN ALTERNATİFİ'
SABİM platformda bulunan STK’ların alternatifi değil, bu STK’ların özellikle eylemsellik takvimlerinde ortak hareket etme bilinciyle oluşturulan güç birliğidir. Platform, daha güçlü bir ses ve daha etkin sonuç almak amacını taşımaktadır. Halihazırda bulunan ve yetkili olan Memur-Sen elbette tüm memurların tepkisini almakta ve derde çare olamamaktadır. Sabit ödeme oranında hekim dışı tabirle daha önce yüzde 20 olan artırımın yüzde 50' ye çıkarılmasını teklif etmekte ama bu artıştan yine hekimlerin faydalanmasını istememektedir. Dayanışma aidatı adı altında anti demokratik söylemlerde bulunmakta ve bu uygulamaların hayata geçmesini savunmaktadır. Memurlar tarafından yetersiz ücret artışlarının temel sorumlusu olarak görülmektedir. Yıllardan beri memur maaş oranındaki artış ile asgari ücret oranındaki artışın memur aleyhine bozulmuş olmasına duyarsız kalmıştır. Bu duyarsızlık sebebiyle yaşanan mevcut sıkıntılı tabloda ciddi kusuru vardır. Bundan dolayı sahanın olumsuz tepkisini almaktadır.

'1-2 AĞUSTOS’TA İŞ BIRAKMA KARARI ALDIK'
SABİM’de yer alan sendika ve dernekler; “güç birliği yapmak, ortak eylemsellik takvimlerinde uzlaşarak uzun süreli etkili ve sonuç odaklı iş bırakma eylemlerinde ortak paydada buluşmak amacındadır. Alınan ortak karar doğrultusunda tüm hastanelerde elektif hizmet veren poliklinik hizmetleri ile ASM’ler çalışmayacaktır. Her iş bırakma eyleminde olduğu gibi aciller ve hayati önem arz eden iş ve işlemler kapsam dışıdır. On binlerce hekim ve yüzbinlerce ebe, hemşire, sağlık memuru vb. kadrolarda çalışanların tümünü temsil eden SABİM oluşturduğu sağlık ordusu gücü ile hep birlikte iş bırakıyor. Tüm basamaklarda 1-2 Ağustos tarihlerinde iki tam gün, aciller hariç iş bırakma eylemi yapılacaktır.

Haber - Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Naftalin Kokulu Meslek: AntikacılıkÖnceki Haber

Naftalin Kokulu Meslek: Antikacılık

Burhaniye’de Eski Eşya Mezadı Antika Severleri BuluşturuyorSonraki Haber

Burhaniye’de Eski Eşya Mezadı Antika Sev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar