Facebook Reklamı
İnstagram

Salça Hazırlıkları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salça Hazırlıkları Başladı
Kış hazırlıkları başladı. Salça kaynatan vatandaşlardan Erol Bilici, “Geçmiş yıllarda yapılanları burada yaşatıyor gibiyiz” dedi.

Kayseri’de vatandaşlar kışa hazırlık yapmaya başladı. Salçalarını kaynatmak isteyenler Talas Belediyesi tarafından oluşturulan salça kaynatma alanına giderek salçaları kaynatmaya başladı. Alan, 10 Eylül’e kadar açık olacak. Evde yapılan salçanın hazır salçadan daha lezzetli olduğunu söyleyen  Erol Bilici, “Talas Belediyesi’nin her yıl düzenlemiş olduğu bu salça günlerinde daha leziz ve kendi el emeğimizle salça yapmak için burada bulunuyoruz. Apartmanda oturuyoruz. Apartman çevresinde böyle bir imkanımız olmadığı için böyle imkanlardan faydalanmak için buradayız.

Edindiğim gözleme göre gerek satılan ürünler olsun gerekse belediyenin ekstra yapmış olduğu hizmetler var. Su ücretsiz, elektrikle domatesi çekme ücretsiz. Kazan ve kürek veriyorlar. Odun hariç birçok şey belediye tarafından karşılanıyor. Bu da tabi ki bizleri mutlu etti. Her yıl burada bu etkinliğe katılıyoruz. Biz de memnunuz. Biz az, öz, zamanla ateşini ayarlayarak, salçamızı yapıyoruz. Bir kazanı 6 saatte kaynatmamız gerekiyor. Ancak biz fabrikanın kaç saatte kaynattığını bilmiyoruz. Bir de 120 kiloya göre yağ, tuz atıyoruz. Sıcaklığı ona göre ayarlıyoruz.

Biz erkekler olarak bilemiyoruz ama eşlerimiz ve annelerimizin söylediğine göre bu salçadan yapılan yemekler daha lezzetli oluyor. Buradan 5 tane 5 kiloluk salça elde edeceğim. Normalde dışardan alsak 3 bin TL ancak ben kendim yaptığımda bin 500 TL’ye mal ediyorum. Yani baktığımızda yarı yarıya bir maliyet azlığı var. Ayrıca bu gibi ortamlarda bulunmakta insan zevk veriyor. Geçmiş yıllarda yapılanları burada yaşatıyor gibiyiz” şeklinde konuştu.                       

İHA 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Fahiş Kira Artışları ve Artan SorunlarÖnceki Haber

Balıkesir’de Fahiş Kira Artışları ve Art...

Ayvalık’ın Yeni Spor ParkıSonraki Haber

Ayvalık’ın Yeni Spor Parkı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar