Facebook Reklamı
İnstagram

Sokağa Bırakılan Köpeklerin Dramı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokağa Bırakılan Köpeklerin Dramı
Sahipleri tarafından terk edilen 'Pug', 'Terrier' ve 'Toy Poodle' cinsi on köpek, HAYTAP gönüllüleri tarafından sahiplenilerek Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi. Bazı köpeklerin ticari amaçla çiftleştirildiği için vücutlarında tümör bulunduğu belirtildi.

Bursa'da sahipleri tarafından terk edilen 'Pug', 'Terrier' ve 'Toy Poodle' cinsi on köpek, Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) gönüllüleri tarafından sahiplenilerek Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi.

Bazı köpeklerin ticari amaçla çiftleştirildiği için vücutlarında tümör bulunduğu belirtildi. Köpeklerin kontrolleri ve tedavileri veteriner hekimler tarafından yapıldı.Kısırlaştırılan ve çipleri takılan köpeklerin yeni yuvalarını beklediği söylendi.

HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, amaçlarının terk edilen hayvanlara yuva bulmak olduğunu belirterek, "Dostlarımızın tüm bakımları yapıldı, sağlık kontrolleri uzmanlar tarafından yapıldı ve yasal prosedürlerle bize teslim edildi. Amacımız dostlarımıza yuva bulmak" diye konuştu.

Ticari amaçla üretilen birçok hayvanın, sahipleri tarafından sokağa ya da barınaklara terk edildiği ve bunun hayvanlar üzerinde travmaya yol açtığına dikkat çeken HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, hayvanların rengi ve ırkı ne olursa olsun hissettikleri duyguların aynı olduğunu söyledi. Demir, terk edilmiş köpeklerin satın alınmak yerine sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Demir, "Buraya getirilen köpekler çok büyük travmalar yaşamış oluyor. İnsanlar merdiven altı dediğimiz, kendi kafalarına göre üretip, bu hayvanları satabiliyorlar. Normalde sokaklarda büyüyemeyecek Pug, Terrier, Toy Poodle cinsi köpekler üretilmiş ve terk edilmiş. Bu hayvanlar da kirli ticaretin içine sokuluyor ve biz bunların satılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

MEDYADAN…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Elektrik Kesintisi YaşanacakÖnceki Haber

Balıkesir’de Elektrik Kesintisi Yaşanaca...

Ocakta Kalan Tencere Yangın Paniği YaşattıSonraki Haber

Ocakta Kalan Tencere Yangın Paniği Yaşat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar