Facebook Reklamı
İnstagram

Sokak Hayvanlarının Yanında Olan Şehir Balıkesir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak Hayvanlarının Yanında Olan Şehir Balıkesir
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanlarına yönelik yaptığı rehabilitasyon ve bakım faaliyetleri taktir topluyor. Özellikle Yeni açılan Hayvan Rehabilitasyon merkezleri, Veteriner Otobüsler, Yerinde Bakım hizmeti, Mama desteği ve eğitici programlar Balıkesir’i diğer belediyeler içinde bir adım öne çıkarıyor.

Sokaklarda yaşayan canlılara son yılarda artan oranda bir şiddet gözlemliyorum. Kediler ve sokak köpekleri inanılmaz işkencelere maruz kalıyor. Özellikle sokak kedileri ile uğraşan işsiz güçsüz hiçbir işe yaramayan insan müsveddelerini gördükçe sinirlerim daha da bozuluyor. Kendi halinde insanların vereceği bir lokmayı bekleyen bir kediyle kelli felli en az 50 yaşını devirmiş bir adam neden uğraşır.

Psikolojik gelişimini tamamlamamış bu insanların etrafımızda olduğunu görmek beni derinden üzüyor. Balıkesir Büyükşehir belediye başkanı Yücel Yılmaz sokak hayvanlarını koruyan ve kollayan bir başkan. Aslında ülkemizde yaşanan kedi köpek işkencelerini gördükçe başkana bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ovaköy ve İvrindi barınaklarında binlerce kedi ve köpeğe bakım yapılıyor. Yetmiyor sokaktan, caddeden yada esnafın kapısının önünden alınan sokak hayvanları gerekli bakımları yapıldıktan sonra alındığı bölgeye tekrar bırakılıyor.

Bu uygulamayı gerektiği gibi Türkiye’de yapabilen çok az belediye var. Hatta ismi lazım değil birçok belediye kedi ve köpeğe bakıyorum adı altında işkenceler uyguluyor. Yücel Yılmaz ise Bandırma, Edremit, Ayvalık Balıkesir derken hemen hemen her ilçeye sokak hayvanları için rehabilitasyon ve tedavi merkezleri kuruyor. Yetmiyor burada yeni mezun çiçeği burnunda tekniker ve veterinerler çalıştırıyor. Bu hamleyi alkışlıyorum. Siyasetçilerin sokak canlılarına olan onlarda bizlerle birlikte yaşayacak onları yeri barınaklar değil tavrını sonuna kadar destekliyorum.

Balıkesir Büyükşehir’in veteriner otobüs haberlerini defalarca yaptık. Bu veteriner otobüsler ilçe ilçe gezerek vatandaşın evcil hayvanlarına bakım gerçekleştiriyor. Duyduğuma göre ameliyat bile yapabilen bu veteriner otobüsler sayesinde ilçelerde büyük bir memnuniyet gözlemliyorum. Özellikle Başkan Yücel Yılmaz’ın bunu bir iş olarak görmesi vizyonu Balıkesir için bir artıdır. Balıkesir’den bütçeleri oldukça yüksek olan birçok belediye belli belirsiz yerlere kuru mama dökmek dışında sokak hayvanları için bir şey yapmıyor.

Son olarak Başkan Yücel Yılmaz’ın ekibinin Sokak hayvanlarına yönelik yeni bir rehabilitasyon faaliyetinin içinde olduğunu öğrendim. Sokağa atılan kedi yada köpekler Balıkesir’in tüm köylerinde ve ilçelerinde isteyen kişilere sahiplendirilecek ve onlara gerekli mama desteği yıl boyu yapılacak.  Bu sayede özellikle sokak hayvanı popülasyonu kontrol edilirken hayvan ticaretinin de önüne geçilecek. Buraya kadar her şey normal ancak yine önemli bir sorun karşımıza çıkıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelen tatilciler evcil hayvanlarını Balıkesir’e bırakıyor. Bununda önüne geçilmesi gerekiyor. Yeri geldiğinde yüzde 99’u Müslüman’ım diye geçinenlerin Sokak hayvanlarına yaptığı bu tavra…“Şu yaptığınızı gavur yapmaz diyorum”

Haber - Kübra MERT

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Üniversite Hastanesi BüyüyorÖnceki Haber

Balıkesir Üniversite Hastanesi Büyüyor

Balıkesirli Genç Polis Ebediyete UğurlandıSonraki Haber

Balıkesirli Genç Polis Ebediyete Uğurlan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar