Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Sürücüler Kış Lastiklerini Taktırmaya Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler Kış Lastiklerini Taktırmaya Başladı
Kış ayının gelmesiyle birlikte Ticari taşıtlarda zorunlu olan kış lastikleri takılmaya başlandı. Diğer taraftan Binek otomobil sürücüleri de bir kazaya karışmamak için kış lastiklerini taktırıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması günler kala Bir çok şehirde sürücüler şimdiden lastikçilere akın etti. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sezona bağlı olarak yoğun bir döneme giren esnaf gruplarından biri de oto lastikçiler oldu. İş yoğunluğunun yaklaşık 16 gün kadar önce başladığını belirten oto lastikçi esnafı, vatandaşlar yaz tekerleklerinden, kış tekerleklerine geçmek için oto lastikçilerinin yolu tuttu. İlçede 30 yıldır rot balans ve lastik üzerine hizmet veren Ramazan Özdel isimli usta, ilçede soğuk havaları ve sezonun başlamasıyla araçların kış lastiklerine geçmek için iş yerinde yoğunluk yaşadıklarını belirtti.

"Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralıkta Başlıyor”

Oto lastik ve rot balans ustası Ramazan Özdel, ‘Sürücüler araç lastiklerini erken değişim yapmaya başladı. Kış lastiği uygulaması normalde 1 Aralıkta başlıyor. Sürücüler lastiği seçerken doğru lastiği seçmesi gerekiyor. Genelde yumuşak ve vakumlu lastiği tercih ediyoruz. Sürücülerimizin şöyle bir yanılgısı var. Sadece ön iki lastiği değiştireyim yeterlidir mantığı var. Bu yanlıştır. Araç dört tekerlekli dördünü de değiştirmek gerekir. Çünkü yaz lastiğinde bu düşük sıcaklıkta frenleme olmuyor. Sürküleme dediğimiz yaz lastiğinin yapısı gereği sıcağa endeksli bir lastik. Kış lastiği ise 8 derecenin altında kullanılan bir lastiktir. 16 gündür yoğunluk var iş yerimizde. Bizde vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek için çabalıyoruz. Şu an 4-5 işlemden sonra takma işlemlerini yapıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakan Aka'dan Balıkesirspor Antrenmanına ZiyaretÖnceki Haber

Hakan Aka'dan Balıkesirspor Antrenmanına...

Burhaniye Belediyesinden Öğrencilere 2.5 Milyon DestekSonraki Haber

Burhaniye Belediyesinden Öğrencilere 2.5...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar