Facebook Reklamı
İnstagram

Burhaniye Belediyesinden Öğrencilere 2.5 Milyon Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burhaniye Belediyesinden Öğrencilere 2.5 Milyon Destek
Burhaniye Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik burs desteğini 2021 yılından itibaren sürdürüyor. Başkan Ali Kemal Deveciler, gençlere karşılıksız olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında 250 öğrencinin faydalandığı ve toplamda 2 buçuk milyon lira olarak belirlenen bütçe ile üniversite öğrencilerine destek oluyor.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirdiği hizmet ve projelerle adından sıkça söz ettiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, üniversitede okuyan ve Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan gençlere karşılıksız olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında da burs vermeye devam ediyor. Öncelikle ilçede yaşayan ve tek maaşlı, asgari ücretle çalışan ailelerin çocuklarının faydalandığı burslar geri ödemesiz yapılıyor.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANMAK SİZDEN, DESTEK BİZDEN !

Aylık 1000 TL olarak belirlenen her yıl 10 ay boyunca devam eden ve 250 öğrencinin faydalanacağı burslar, öğrencilerin faydalanması için kurulan Burhaniye Eğitime Destek ve Dayanışma Derneği üzerinden yürütülerek şehir dışında öğrenimlerine devam eden öğrencilere adeta can suyu oluyor.

“Üniversiteyi kazanmak sizden, destek bizden” sloganıyla hareket ettiklerine vurgu yapan Deveciler, “Burhaniye Belediyesi her zaman öğrencilerin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Göreve geldiğimiz ilk günden beri gençlere yönelik birçok hizmet ve projeyi hayata geçirdik. Bunlardan biri de karşılıksız burs desteği, bildiğiniz gibi 2021 yılında 400 TL, 2022 yılında 650 TL olarak verdiğimiz bursları 2023 yılında aylık 1.000 TL olarak belirledik. Burhaniye Belediyesi olarak eğitime yaptığımız destekler ve katkılar ortada.

Eğitim bizim önceliğimiz, okul öncesi dönemden başlayan eğitime destek faaliyetlerimiz, üniversite çağına kadar devam ediyor. 250 öğrencinin faydalandığı ve toplamda 2 buçuk milyon lira olarak belirlenen bütçe ile üniversite öğrencilerimize destek olurken, bunu onları borçlandırarak değil karşılıksız olarak yapıyoruz. Belediyemize gelen tüm başvurular detaylı şekilde komisyon tarafından incelenerek, bursları gerçekten ihtiyacı olan gençlerimize ulaştırıyoruz. Bu güne kadar burslarımızdan faydalanarak mezun olan gençlerimizin geleceğinin parlak olmasını temenni ediyor, öğrenimine devam eden gençlerimize de 2023-2024 eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürücüler Kış Lastiklerini Taktırmaya BaşladıÖnceki Haber

Sürücüler Kış Lastiklerini Taktırmaya Ba...

Balıkesir’in Barajlarından Korkutan AlarmSonraki Haber

Balıkesir’in Barajlarından Korkutan Alar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar