Facebook Reklamı
İnstagram

Tasarruf Yapmak İçin Kombiyi Kapatmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tasarruf Yapmak İçin Kombiyi Kapatmayın
Doğalgaz fiyatlarında ki artışla beraber vatandaş evden çıkarken kombileri kapatmaya başladı. Bilinen en büyük yanlışlardan biri de evden çıkarken kombinin kapatılmasıdır. Kombi ayarı düşürülebilir, ancak tamamen kapatmak doğru olmayacaktır.

Birçoğumuz doğalgaz faturasından tasarruf yapmak için evde olmadığı zamanlarda kombiyi kapatıyor. Aslında bu bilinen ve uygulanan en büyük yanlışlardan bir tanesi. Kombiyi açıp kapatmak hem kombi performansının azalmasına hem de gereksiz enerji kullanımına neden olur.

Kombileri açıp kapatmak tasarruf yönünden olumsuz olacaktır, bu yüzden derece düşürmek daha iyi bir yoldur. Bilinen en büyük yanlışlardan biri de evden çıkarken kombinin kapatılmasıdır. Kombi ayarı düşürülebilir, ancak tamamen kapatmak doğru olmayacaktır. Gereksiz enerji kullanımı azaltarak da hem tasarruf hem de ileri dönemdeki kombi performansını koruyabilirsiniz. Soğuk kış aylarında iç mekan ısısını yükseltmek için kombinizin derecesini çok fazla arttırmanıza gerek yoktur.

NEDEN KOMBİ KULLANMALIYIZ?

Kombi, merkezi ısıtma cihazlarının aksine her dairenin kendi kontrolünü kendisinin yapmasına olanak sunar. Böylece uzun süreli tatillerde ya da herhangi bir sebepten ötürü evde olmadığınız zamanlarda kullanım gerçekleşmeyeceği için yüksek faturalar ödemek zorunda kalmazsınız.

Kombi kullanımı hem ısınma, hem yemek pişirme, hem de sıcak su teminini mümkün kılar. Kombiler sessiz çalıştığı için özellikle çocuklu evlerde çok sık tercih ediliyor. Kombiler duvara monte edildiği için az yer kaplar. Paket ve kompakt yapısıyla daire içinde rahatlıkla kullanılabilir.

KOMBİ KULLANIMINDA NASIL TASARRUF EDİLİR?

Kombiyi ekonomik kullanmak istiyorsanız kış aylarında cihazı sürekli kapatıp açmayın. Pek çok kombi kullanıcının en sık yaptığı hata işe giderken kombiyi kapatmak, gelince de açmaktır. Oysa tasarruflu bir kullanım için kombiniz açık ve kısık bir ayarda kalmalıdır. Elbette ki uzun süre evde olmayacağınız zaman kombiyi kapatabilirsiniz.

Kombi tasarrufu için mutlaka binanıza ve dairenize izolasyon yaptırın. Eğer dış cephe yalıtım imkanı yoksa, radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları koymak önemli derecede tasarruf sağlar. 

Oda termostatı kullanarak, her 1 derece farkta %6 tasarruf sağlayabilirsiniz.

Peteklerin reglaj ayarı yapın ya da yaptırın.

Gece yatarken perdelerin kapatılması da kombide tasarruf sağlar.

Kombi kullanımı ile ilgili bilmeniz gereken noktalardan biri de sıcak havalarda ayarının düşürülmesi gerektiği.

Sıcak havalarda kombinizin ayarını düşürerek tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kombinizin bakımını düzenli olarak yaptırın.

Peteklerinizin temizliğini düzenli yaptırın.

Peteklerin etrafını veya üstünü herhangi bir şeyle kapatmayın.

Kış aylarında kombiyi gece kapatmayın, ayarını kısın.

Sıcak su ayarını musluktan değil kombiden yapın.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi’de Maltepe Semt Spor Sahası AçıldıÖnceki Haber

Karesi’de Maltepe Semt Spor Sahası Açıld...

Tanju Özcan CHP’ye Geri DöndüSonraki Haber

Tanju Özcan CHP’ye Geri Döndü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar