Facebook Reklamı
İnstagram

Toki Arsa Satışları Başlıyor, Kdv Yok Ama Faiz Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toki Arsa Satışları Başlıyor, Kdv Yok Ama Faiz Var
Peşin ödemelerde KDV muafiyetinden yüzde 20 indirim uygulanırken tutarın yüzde 25'inin peşin, geri kalanının 24 ay taksitle ödeme imkanı olacak. Her taksite kanuni faiz uygulaması yansıtılırken KDV haricinde tapu, harç ve damga vergisi gibi muafiyetlerin söz konusu olacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı KDV'siz satışa çıkardı. Aralarında İstanbul, Antalya, Çanakkale ve Sakarya gibi şehirlerin de yer aldığı arsaların satışı 21-22-23 Kasım tarihlerinde yapılacak. Milliyet'te yer alan habere göre, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya dair detayları anlattı.

'VADELER DÜŞÜRÜLDÜ'

Bu tür satışların bazı avantajlar sunduğunu belirten Özelmacıklı, "Satışta bir KDV muafiyeti mevcut. Arsalarda yüzde 18 KDV oluyor. Bu satışlarda bir KDV avantajı var. Satışa çıkmış bedellerde yüzde 20’lik avantaj var diyebiliriz. 24 aya kadar vade imkanı, yüzde 25 peşinat imkanı var. Vadeler 48 aya kadar yapılıyordu ancak mevcut enflasyonist ortam nedeniyle 24 aya düşüldüğünü görüyoruz" diye konuştu. İhalenin en önemli farklılığının Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılması olduğunu söyleyen Özelmacıklı, başkanlığın ilk ihalesi olduğunu ve kentsel dönüşüme finansal kaynak oluşturması hedeflendiğini söyledi.

ONLINE MÜZADEYE

Açık artırmaya herkesin katılabileceğini belirten Özelmacıklı, "Katılmak için ister internetten isterse de yerine bizzat giderek katılma imkanı var. İhalelere katılmak isteyenler online müzayedeye katıl linki üzerinden emlakmuzayede.com.tr sayfası üzerinden ihaleye katılabiliyorlar. Teminatları yatırarak ya TOKİ’nin İstanbul hizmet binasındaki konferans salonuna ya da Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın konferans salonunda ihaleye katılabiliyorlar. Bunun için de yatırılması gereken teminat ödemeleri var. Yatırılacak teminat ödemeleri taşınmazlara göre değişiyor. Hangi yeri almak isterlerse o yerle alakalı teminat tutarına katılımcıların bakmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'HER TAKSİDE FAİZ UYGULANACAK'

Katılım teminatları ve taksit uygulamalarına değinen Özelmacıklı, "Katılım teminatları taşınmazları muhammen bedele göre değişiyor. 40 bin TL’ye kadar olan gayrimenkuller 2 bin TL'den başlarken, 700 bin TL ve üzeri olanlarla 160 bin TL bedel isteniyor.

Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma'da Oto Hırsızları Kıskıvrak YakalandıÖnceki Haber

Bandırma'da Oto Hırsızları Kıskıvrak Yak...

Engin Altan Düzyatan Büyükşehir’e Hayran KaldıSonraki Haber

Engin Altan Düzyatan Büyükşehir’e Hayran...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar