Facebook Reklamı
İnstagram

Turhan Çömez Bandırma'da Halkla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turhan Çömez Bandırma'da Halkla Buluştu
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Bandırma’da muhtarlar, STK Başkanları ve İYİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Organizasyonda İYİ Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Can, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Engin Can, Meclis Üyesi adayları ve Yönetim Kurulu hazır bulundu.
Çömez, kahvaltı programında yaptığı açıklamada; “Dönmez denilen iki doktor, Türkiye’ye döndü. Biri Bandırma’ya biri de Balıkesir’e talip oldu. Türkiye’de böyle bir örneği yok. Orhan kardeşim bölgenin ve bu toprakların çocuğudur. Yarım asırdır kendisini tanırım ve güvenirim. Allah’ın izniyle, onun idare ettiği Bandırma’da huzur ve güven içerisinde yaşayacağız. Tabi sizler takdir eder de bizi göreve getirirseniz, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla modern bir kent hayalimiz var. Ekonomik olarak parmakla gösterilen bir Balıkesir hayalimiz var. O sebeple bölgenin çocukları olarak sizlerden birlikte çalışma talep ediyoruz. Hepiniz bizi tanıyorsunuz.” dedi.

Çömez göreve geldiklerinde yapacakları projeler hakkında da şu bilgileri verdi:

“Balıkesir muazzam bir stratejik yapıya sahip. Hem Güney Marmara hem de Ege’ye sahili olması münasebetiyle turizm, tarım, hayvancılık ve pek çok sanayi dalında hakikaten dünya çapında bir bölge olma özelliğine sahip. Bölgemizde tarım ciddi anlamda hırpalanmış durumda. Maalesef Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizim bölgemizde de artık tarımın girdi maliyetleriyle mücadele edemeyen çiftçimiz, tarımdan el çekmeye başlamış. Keza hayvancılık da öyle. Her gittiğimiz yerde arazilerinin satılmaya başladığını, insanların tarım ve hayvancılıktan çekildiğini görüyoruz. O sebeple yapacağımız işlerden en büyüğü, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak. Tarım ve hayvancılığa destek ayıracağız.”

Çözülemeyen Problemler Yığınla: Köyü Olmayan Yollar, Asbestli Su Boruları…

“Özellikle ulaşım konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Nereye gitsem ulaşımla ilgili problemleri olan mahallelerimizle karşılaşıyorum. Bunlar kabul edilemez, inanıyorum ki rasyonel çalışmayla ulaşılmadık köy ve mahalle bırakmayacağız. Yollarla ilgili de sıkıntılar var. Bir plan çerçevesinde bunları çözeceğiz. Köye gittiğimizde yolu olmayan sayısız yer ile karşılaştım. Tabi alt yapı konusunda da sıkıntılarımız var. Balıkesir’in su şebeke ağı da asbestli yani zehirli. Kanserojen madde ile hastalık saçılıyor. İçim acıyarak ifade ediyorum, bu boruların büyük çoğunluğu Bandırma ve Erdek’te. İlk yapacağımız çalışma bu problemi ortadan kaldırmak olacak. Çocuklarımız, gençlerimiz kanser olmasın! Bizim bu cennet bölgemizde çevre konusunda da büyük ihanet ve ihmaller söz konusu. Özellikle ağaçlandırma ve yeşili koruma noktasında çok ciddi çaba içerisinde olacağımızı bilmenizi isterim.”

Çömez, gençlerin yurt problemlerine de değindi.

“Tabi gençlerin önünün açılması lazım. Bölgede 25 bin üniversite öğrencimiz var ama onlara sağlanan barınma imkanı 4500 civarında. Onlar da kalacak yer bulamadıkları için çok farklı şartları zorluyorlar. Gençlerimizin barınma imkanlarını yükseltip artıracağız. Çocuklar, gençler ve kadınlarla ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var. Özellikle kadın girişimcilerimize mikro kredi vererek onların ekonomik olarak ayakta kalması için bütün hazırlıkları yapacağız. Tüm bu projelerin yanı sıra Orhan kardeşim Bandırma için neler yapacaklarımızı ziyaretlerde anlatıyor. Çalışkan, dünyayı tanıyan ve yüreği memleket aşkıyla dolu Bandırma Belediye Başkan adayımız Dr. Orhan Can ile Bandırma’nın vizyonu değişecek. Katılımcı bir demokrasi olacak. Partizanca bir tutum olmayacak. Ayrım olmadan bölgeyi hep birlikte yöneteceğiz.” Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sadettin Saran Fenerbahçe'ye başkan adaylığını açıkladı!Önceki Haber

Sadettin Saran Fenerbahçe'ye başkan aday...

Ramazan Ayında Altıeylül; Vatandaşın YanındaSonraki Haber

Ramazan Ayında Altıeylül; Vatandaşın Yan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar