Facebook Reklamı
İnstagram

Turhan Çömez, mera arazisi satışının Peşini Bırakmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turhan Çömez, mera arazisi satışının Peşini Bırakmıyor
Mısırlılara yapılan 187 dönümlük mera arazisi satışını ortaya çıkaran İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, şimdi de bu satışın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. İşte AK Partili Havran Belediyesi’nin aldığı satış kararına dair tüm detaylar…

AK Parti iktidarının 30 Mart 2014 tarihinde çıkardığı 6360 sayılı Kanun ile birlikte Türkiye’de büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırı olarak belirlendi. Bu sınırlar içinde yer alan köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürüldü. Köylerin mahalle haline dönüştürülmesi, köylerde yaşayan vatandaşların mülkiyetleri üzerinde ciddi tehditler oluşturmaya başladı. Köylerde kıyı alanları ve meralar rant saldırısına açık hale getirildi. Köylünün kullanımındaki mera arazileri, belediyelere ve hazineye devredildi. Ardından AK Partili belediye ve hazine tarafından yok pahasına satılmaya başlandı. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına getirildi. Üretim olmayınca da Türkiye, ithalat yapan bir ülke oldu.

Köylerin mera arazisinin ranta açık hale getirilmesi sonrası da Balıkesir’in Havran İlçesi’nin Eğmür Köyü sakinlerinin hayvanlarını otlattığı 187 dönümlük arazi yabancılara satıldı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez de bölgeye gitti. O araziyi satın alan kişileri buldu. Araziyi satın alanlar Mısırlıydı. Çömez’i AKP’li bir vekil sanarak, araziyi satın almalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP’ye minnettar olduklarını ifade etti. Çömez de şahit olduğu bu olayı Türkiye’ye duyurdu.

“Bu Peşkeşin Ve Talanın Hesabını Soracağım”

Sosyal medyada da gündem olan satışa dair Turhan Çömez, yeni bilgilere ve belgelere ulaştı. Sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yapan Çömez, “Komisyonda 5/4 oy çokluğu ile itiraz edilmesine rağmen satış gerçekleşmiş. Satın alan şirketin faaliyet alanı ise hayvancılık değil; inşaat, turizm ve sağlık. Meraları gaspedilen zavallı köylü çaresizlik içinde beklerken, el altından imar planı çalışmalarına da başlanmış. Araplara çekilen bu peşkeşin ve talanın tek tek hesabını soracağım” dedi.

Mera Arazisinin Satıldığı O şirketin İsmi Ortaya Çıktı

Çömez, paylaşımda, satışa dair AK Partili Havran Belediye Meclisi’nin aldığı karara dair belgeleri de paylaştı. 5 Eylül 2019 tarihinde alınan Meclis kararına göre, 187 dönümlük mera arazisi Vadi Selam İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi Tic. Ltd. Şirketi’ne satıldı.

Bandırma’daki O Köyün Yüzde 35’i Yabancılara Satıldı

Mısırlılara yapılan 187 dönümlük mera arazisi satışını ortaya çıkaran İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, geçtiğimiz hafta da Bandırma Yeni Yenice Mahallesi’ndeydi. Çömez, Yeni Yenice Köyü’ndeki arazilerin de yüzde 35’inin yabancılara satıldığını duyurdu. 

Çömez: Köylünün Toprağı Köylünün Olacak

Çömez, yabancılara yapılan satışı ağır sözlerle eleştirdi. Balıkesir TV’ye verdiği röportajda “Mahallelerin mücavir alanında bulunan mera arazileri, hiç kimse tarafından talana, yalana peşkeş çekilemeyecek. Köylü kendi arazisine sahip çıkacak. Göreceksiniz her şey sizin, sivil toplum örgütlerinin ve basının önünde olacak. Köylünün toprağı köylünün olacak. Ve her şey şeffaf biçimde kendi insanımıza tahsis edilecek.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yücel Yılmaz’la barınaklara güvenmeyi öğrendikÖnceki Haber

Yücel Yılmaz’la barınaklara güvenmeyi öğ...

Fenerbahçe Trabzonspor Maçı için tutuklama KararıSonraki Haber

Fenerbahçe Trabzonspor Maçı için tutukla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar